< Uğur Tekstil İşçilerinin Oturma Eylemine Jandarma Engeli

Urfa'da bulunan Uğur Tekstil'de DİSK Tekstil Sendikası'na oldukları için işten atılan işçiler fabrika önünde oturma eylemine başlayacaklarını duyurdu.

Urfa 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve yaklaşık 300 işçinin çalıştığı Uğur Tekstil'de örgütlenme faaliyeti yürüten DİSK Tekstil Sendikası, 10 Eylül tarihinden itibaren yetkili sendika oldu.

Fakat Uğur Tekstil patronu sendika düşmanlığı yaparak dün Kod 18 ile tüm işçileri işten çıkardı. DİSK Tekstil Sendikası fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sırasında fabrika önünde jandarmanın beklediği görüldü.

 

"Sendikayı Engellemek İçin Her Şeyi Yaptılar"

Açıklamada konuşan Sendika Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, "Bu fabrika Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanı Hayri Uğur'a ait. 3 ay önce sendikamız burada örgütlendi ve bir ay önce yasal çoğulculuğa ulaştı ve yetki aldı. Fabrikanın yönetimi bizim örgütlememize karşı her türlü şeyi yaptı. Sendikal örgütlemeyi engellemek için elinden geleni yaptılar. Yasal haklarımızı engellemek için her şeyi yaptılar ve işçileri kapıya koydular" dedi.

 

"Suç Duyurusunda Bulunacağız"

Jandarmanın fabrika üzerinde kontrol noktaları koysrsk işçilerin fabrika önüne ulaşmasını engellemesine ve jandarmanın fabrika önünde beklemesine tepki gösteren Türkmen "İşçiler haklarını aradıklarında engellemeler oluyor, patronlara hiçbir engelleme yapılmadı. Fabrika yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bize ‘haklarınızı kanuni yollardan arayın' diyorlar. Şiddet olmadığı sürece herkes demokratik hakkını kullanarak düşüncelerini ifade edebilir. Hakkımızı kullanmak için bir saat pazarlık yapıyoruz" dedi.

Fabrikanın kapatılma nedeninin sendikal örgütlenme olduğunun vurgulayan Türkmen, "İşçilere mobbing uygulandı aileleri aranarak tehdit edildi. Sendikal örgütlenme tanınmadı. Bu suç değil mi?" diye sordu.

Açıklama, "Direne Direne Kazanacağız", "Sendika Haktır Engellenemez" sloganları ile sonlandırıldı.

Fabrika önündeki oturma eylemi dönüşümlü olarak 20 kişilik gruplar halinde her gün 09.00 ile 17.00 arasında devam edecek.

 

Kent Merkezinde Basın Açıklaması Yapılacak

Sendikal örgütlenmenin engellenmesine karşı fabrika önünde nöbet sürerken yarın Urfa kent merkezinde de açıklama yapılacak.