Haftalardır polis saldırıları ve baskınlarla yüzyüze kalan geri dönüşüm işçilerine bugün yine baskın yapıldı. Ümraniye'de geri dönüşüm depolarına baskın düzenleyen polis ve zabıtalar, en az 2 işçiyi gözaltına aldı.

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı zabıtalar, sabah saatlerinde Dudullu Kadosan Oto Sanayi Sitesi önünde bulunan geri dönüşüm depolarına gelerek, burada çalışan işçilere ruhsatlarının olup olmadığı sordu, ruhsatları olmayan depolara el koymakla tehdit etti. İşçiler tepki gösterince de bölgeye çevik kuvvet polisleri geldi ve biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı.

Saldırı sonrasında en az 2 geri dönüşüm işçisini gözaltına aldı. İşçilerin tepkileri üzerine polisler depoların bulunduğu alandan çekilerek depoların karşısında konumlandı.

İşçiler ve polisler karşılıklı bekleyişe geçti.

İşçiler gözaltı sayısının 10-15 olduğunu söylerken, kendileriyle ilgilenen hiç bir avukatın olmadığını söylüyor. Saldırı esnasında dpolardan birinde yangın çıksa da kısa sürede işçilerin çabasıyla söndürüldü.

İstanbul Valiliği, 23 Ağustos’ta “kağıt toplayıcılığın yasaklanmasına yönelik” karar almıştı. O günden bu yana geri dönüşüm depolarına baskınlar devam ediyor. Farklı ilçelerde başlayan operasyonlarda yüzlerce kağıt toplayıcısının arabasına el konurken, onlarca atık deposu da kapatıldı.