< Baldur İşçileri Tazminatlarını Alarak Grevi Sonlandırdı

Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Baldur işçileri tazminatlarını alarak grevi sonlandırdı. Sendika ve işçiler, kıdem, ihbar ve sendikal tazminatlarını alarak işten atılmayı kabul edip, grevi sonlandırdı.

Kocaeli Gebze'de kurulu bulunan Baldur Süspansiyon'da örgütlü Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler sendikalı oldukları için isten atılmıştı. İşten atılan işçiler fabrika önünde direnişe başlamış, 54 gün sonra ise greve başlamıştı.

Baldur Süspansiyon işçileri direnişlerinin 335'inci grevin ise 281'inci gününde kıdem, ihbar ve sendikal tazminatlarını alarak grevi sonlandırdı.

Sendika ve işçiler, atılmayı kabul ederek kıdem, ihbar ve sendikal tazminatlarını alarak işten grevi sonlandırma kararı aldıklarını belirtti.

Haklarını aldıklarını için mutlu olduklarını fakat sendikalı olarak işe dönemedikleri için burukluk yaşadıklarını ifade etti.