< Mitsuba işçileri İşten Atma Saldırısına Karşı Eylemde

Gebze Mitsuba’da Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlenme faaliyetini yürüten 4 işçi işten çıkarıldı. İşçiler işten atma saldırısına karşı eyleme başladı.

Gebze'de bulunan Mitsuba fabrikasına örgğtlen faaliyeti yürüten Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şubesi çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini aldı. Ancak Mitsuba yönetimi sendikal çalışma yürüten 4 işçiyi işten çıkardı.

İşçiler sendikal hakları ve atılan işçilerin işe aidesi için 29 Eylül tarihinde 16.00-24.00 vardiyasında üretimi durdurdu. İşten atılan 4 işçinin ise fabrika önünde direnişe başladığı belirtildi.

Bugün ise (30 Eylül) işçiler fabrika içinde “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, "Sendika Haktır Engellenemez", "Atılan İşçiler Onurumuzdur”, " “Bize Huzur Yoksa Size De Huzur Yok", “İş, Ekmek, Özgürlük” sloganları atarak yürüyüş gerçekleştirdi. Sendikanın anayasal hakları olduğunu belirten işçiler atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

Birleşik Metal İş Sendikası da sosyal medya hesaplarından Mitsuba fabrikasındaki gelişmeleri “Gebze #MİTSUBA işyerinde sendikamız, çoğunluk tespiti alınmıştı. 28 Eylül günü ekonomik daralma gerekçesiyle 4 işçi arkadaşımız işten atıldı. Sendikamız işçilerin sendika hakkına saldırı ve işçileri baskı altına alma olarak değerlendirerek direniş başlatıldı” ifadeleriyle aktardı.

İşçiler ise işten atmaların doğrudan sendikal haklarına karşı yapıldığını vurgulayarak "Bugün biz bu işten atmaları kabul etmeyeceğiz. İki talebimiz var, biri işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın, diğeri ise bir an önce sözleşme masasına oturulsun" diyerek sendika haklarına sahip çıktı.

"Sendikanın yetkiyi alındığına dikkat çeken işçiler Patronun kabul edeceği yönünde duyumlar olsa da yine de hazırlıklıydık. Birliğimizi devam ettiriyoruz" diyerek iki gündür coşkulu bir mücadele verdiklerini belirtti.

..