< < Soma'da İşçilerin Özelleştirmeye Karşı Eylemi Sonuç Verdi

Soma'da maden işçilerinin özelleştirmeye karşı yaptıkları eylem sonrası Sarıkaya panosunun özelleştirilmesi iptal edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde Ege Linyitleri İşletmesine (ELİ) bağlı açık ocaklardan Sarıkaya panosunun özelleştirilip davet usulüyle Kömür İşletmeleri AŞ (KİAŞ) firmasına verilmesi kararı üzerine eyleme Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi işçiler sendika önünden ELİ binası önüne yürüyüyüş yaparak basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçmişti.

Kitlesel bir katılımla özelleştirmeyi protesto eden işçiler, olumlu bir sonuç alıncaya kadar eyleme devam edeceklerini, gerekirse Ankara'ya gideceklerini belirtmişti.

İşçiler, ELİ önünde kitlesel eylemini sürdürürken Enerji Bakanlığıyla yapılan görüşme sonucunda özelleştirmenin iptali kararı çıktı.

Mevcut sahayı ELİ kendisi çalıştıracak. İptal kararına dair gelen açıklamayı işçilere ELİ Müdürü İsmail Ceran duyurdu.