CarrefourSa'da Esenyurt Deposunda pamdemiye ilişkin önlem alınmıyor. 300 işçinin çalıştığı depoda Covid-19 testi yaptırıp çalışmaya gelen depo amirinin test sonucu pozitif çıktı. Test sonucunu beklemeden çalışmaya gelen işçiye CarrefourSa yönetimi ise müdahale etmedi.

Esenyurt Deposunda 'küçülmeye gidildiği' bahanesiyle işten atılan ve 20 gündür "İşimi Geri İstiyorum" diyerek depo önünde ailesiyle birlikte mücadelesini sürdüren Murat Polat, durumu sosyal medya üzerinden duyurdu.

 

"CarrefourSa Depo Acil Karantinaya Alınmalıdır!

Covid-19 testi yaptırıp çalışmaya gelen depo amirinin testi pozitif çıktı. Test sonuçları gelene kadar 300 işçinin içinde sorumsuzca gezen amire @CarrefourSA depo yönetimi müdahale etmedi" ifadelerini kullandı. CarrefourSa Esenyurt Depo işçilerine seslenen Polat, test sonucunu beklemeden çalışmaya gelen depo amirinin 300 kişinin çalıştığı depoda dolaşarak tüm işçileri riske attığını, işçilerin aileleri de düşünüldüğünde yaklaşık 1200 kişinin Covid-19 olma riski olduğuna dikkat çeken Murat Polat, "Bu aymazlık değil de, bu vurdum duymazlık değil de, ahlaksızlık değil de nedir?" diyerek CarrefourSa Esenyurt Depo yönetiminin işçilerin hayatını hiçe sayan tutumunu teşhir etti.

 

"İşçilerin Onurunu Satın Alamazsınız"

CarrefourSa Esenyurt Depo önünde CarrefourSa ve CarrefourSa'daki işçi kıyımını görmezden gelen hatta CarrefourSa yönetimini savunan Tez Koop İş Sendikası'na karşı mücadele ettiğini vurgulayan Murat Polat, bu mücadelesine destek veren işçilere 60 lira zam yapıldığını da duyurdu. İşçilerin onurlu olduğunu ve parayla direnişe sırtını dönmeyeceklerini vurgulayarak

"@CarrefourSA depo yönetimi direnişimizi sahiplenen işçilere sadaka verir gibi 60 TL zam yapmış daha çok zam yapacaksınız. Daha çok hak vereceksiniz!

CarrefourSa depo işçisi onurludur. Sizin paranıza tamah edip direnişe sırtını dönmez" ifadelerini kullandı.

CarrefourSa Esenyurt Depo önünde 20 gündür mücadelesini sürdüren Murat Polat tüm emekçileri CarrefourSa'da yaşanan sömürüye baskıya mobbinge ve işten atma saldırılarına, bu kıyıma sessiz kalan Tez Koop İş Sendikası'na karşı mücadelesinde destek olmaya çağırıyor.