< "Çözüm İşten Atmak Değil Önlem Almak"

Ofton İnşaat' bağlı Elysium Otel'de iş kszası geçiren Gülşen Kezer, engelli durumuna uygun görev verilmesini beklerken 25/2 ile işten atıldı. Elysium Otel'de örgütlü OTİS otel önünde basın açıklaması yaparak "Çözüm işten atmak değil. İSİG önlemlerini almaktır. İşçi arkadaşlarımızın hakları için mücadelemiz devam edecek" dedi.

Ofton İnşaat Tur. ve Yat. San. Tic. Aş e bağlı The Elysium Otel'de kat hizmetlerinde çalışan Gülşen Kezer, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için iş kazası geçirdi. Tedavis sonrasında %20 emgelli hale gelen ve işe dönüş yapan Kezer, durumuna uygun bir görev verilmesini istedi.

Otel yönetimi bunun için heyet raporu alması gerektiğini söyledi. Kezer, raporu aldıktan sonra ise sağlık durumuna uygun bir görev verilmesini beklerken 25/2 ile işten atıldı. Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS) Kezer'in işten atılmasını otel önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

"Güvencesiz Çalışmaya Son! Gülşen Kezer Yalnız Değildir!" ve "İş Kazalarının Çözümü İşten Atmak Değil Önlem Almaktır" yazılı pankart açılan eylemde konuşan Kezer, iki kez üst üste iş kazası geçirdiğini ve %20 engelli hale geldiğini belirterek, otel yönetiminin durumu bildiği halde kendisinden heyet raporu istediğini, rapor aldıktan sonra ise önlem alması gereken otel kendisini işten çıkardığını aktardı. Otelde yoğun bir sömürü ve baskı olduğunu belirten Kezer, işçi arkadaşlarının basın açıklamasına destek vermemesi için de baskı ve tehditlerde bulunulduğunu belirterek, "Bu açıklamayla arkadaşlarımın da sesi olmaya çalışıyorum" dedi. Basın açıklamasını ise OTİS Genel Sekreteri Orhan Bertan okudu.

 

"İş Kazalarına Karşı Önlem Alınmak Yerine İşçiler Suçlanıyor"

Ofton İnşaat Tur. ve Yat. San. Tic. Aş e bağlı The Elysium Otel'de çalışan ve aynı zamanda sendika adına faaliyet yürüten Gülşen Kezer'in, 21.Eylül tarihinde işyerinin sağlamakla yükümlü olduğu işçi güvenliği tedbirlerinin eksikliğinden kaynaklı iş kazası geçirerek hastaneye kaldırıldığını, daha önce de benzer sebeplerden dolayı Gülşen Kezer'in ve birkaç işçinin daha iş kazası geçirmesine rağmen önlem alınmadığını aktaran Bertan, Kazalar nedeniyleişçiler suçlanmaya devam etmiştir. Son olayda ise Gülşen Kezer 25/2 ile işten çıkarılmıştır" dedi.

 

"Tehditle 'İşçi Kendini Attı' Tutanağı İmzalatıldı"

Gülşen Kezer'in daha önce de aynı işyerinde iş kazası geçirmesi nedeniyle yüzde yirmi iş göremez raporu aldığını ve bunun üzerine sendika tarafından ihtar yazısı gönderildiğini aktaran Bertan "Buna rağmen şefi olan Ali Kemal Güldal Gülşen Kezer'in yüzde yirmilik iş göremez raporunu hiçe sayarak ve suç işleyerek durumuna uygun iş vermemiş ve kazaya zemin hazırlamıştır. Bu da yetmemiş gibi iş kazası sonrası hastanedeyken diğer işçilere Gülşen Kezer'in kendini attığını iddai eden bir tutanak imzalattırılmıştır" dedi.

 

Önlem Almak Yerine İşçilere Tehdit Sendikaya Gözdağı

Ofton yönetiminin basın açıklaması kararını açıkladıkları gün gönderdiği mail ile mevcut yasaları çarpıtarak sendikayı ve üyeleri korkutmaya çalışarak Ofton yönetimi hatalarını ve işçi düşmanı tavrını devam ettirmekte olduğunu belirten Bertan, otel yönetiminin sorunları çözmek yerine sendikaya gözdağı vermeye çalıştığını, örgütlü işçilerin sistemli olarak mobbinge maruz kaldığını söyleyerek "Bu otel de asla geri adım atmayacağız" dedi.

 

"Mücadelemiz Devam Edecek"

Gülşen Kezer ve diğer bütün işçilerin haklarını almaları için gerekli bütün hukuksal olanakları sonuna kadar kullanacaklarını vurgulayan Bertan taleplerinin ise Gülşen Kezer'in derhal işe geri alınması, işçi sağlığı ve güvenliğine dair yasal zorunlulukların hayata geçirlmesi ve işçilerin sendikal örgütlenmeleri önündeki bütün engellerin kaldırılması olduğunu belirterek sözlerini "Mücadelemiz tek bir işçi sendikasız ve güvencesiz kalmayana kadar devam edecek" diyerek tamamladı.