Haber-Sen Kadın Meclisi, PTT-Sen üyesi bir kadın işçiye tehdit ve hakaretlerde bulunan Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır'a tepki gösterdi.

PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kendi çabalarıyla kurduğu PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen yönetici ve üyelerine yönelik saldırılar sürüyor.

Daha önce PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen'in tüm yönetici ve kurucu üyeleri Kod 29 ile işten atılmış, 120 gün İzmir ve İstanbul'da PTT Genel Müdürlükleri önünde eylem yapan işçiler açtıkları işe iade davasını da kazanmıştı.

PTT işletmelerinde bulunan taşeron firmaların sendikal örgütlenmeye yönelik saldırıları ise devam ediyor.

İki gün önce PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük'ün ve birçok PTT çalışanının Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır tarafından tehdit edilme ve işten çıkarılması İzmir PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması ile protesto edilmişti.

Dün ise PTT-SEN sosyal medya hesabından Çakır'ın telefonla arayarak tehdit ettiği ses kaydı paylaşıldı.

PTT-Sen üyesi bir kadın işçiyi arayan Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır, kadın işçinin görüşmenin kayıt altına alındığını belirtmesine rağmen tehdit etti.

Kadın işçiyi telefonla arayarak kendini tanıtan ve kadın işçinin sendika üylerine yönelik baskıları teşhir eden ve buna karşı mücadeleyi ifade eden yumruk paylaşımda bulunduğunu belirten Yavuz Çakır, bir daha böyle paylaşımlarda bulunmamasını söyleyerek "İstediğin kadar kayda al", "Sen bir daha böyle bir şey yap göreceksin neler yapacağım", "Nefesini keserim senin. Sen kimsin lan köpek" diyerek tehditler savurmuştu.

PTT işletmelerinde örgütlü bulunan KESK'e bağlı Haber Sen Kadın Meclisi, kadın işçiye yönelik tehditlere tepki gösterdi.

Sendika Genel Merkezi'nde KESK Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Hukuk Sekreteri Zeynep Korkmaz ve Haber-Sen Merkez Yöneticileri Şube Yönetimleri ve İl Temsilcilerinin katılımıyla bir araya gelen Haber Sen Kadın Meclisi PTT-Sen üyesi kadın emekçilere yönelik baskı ve tehditleri yaptıkları basın toplantısında proteso etti.

Yapılan açıklamada, "Emekçilerin ve kadınların kendilerini korumaya yönelik en ufak bir duruşa bile tahammülü olmayan bu ve benzeri zihniyetlerin, kurumları ve işyerlerini sendikasızlaştırarak hukuksuzluklarını sürdürmek istedikleri açıktır. Oysa işçilerin, emekçilerin, kadınların sendikalı olması ve sendikal mücadele yürütmesi anayasal bir haktır. Sendikalı olmak değil bunu tehditle hakaretle baskı ve mobbingle engellemeye çalışmak suçtur ve cezalandırılması gerekmektedir. PTT genel müdürlüğü üzerine düşeni yapmalı! Bünyesinde çalışan emekçileri korumalıdır. Tehdit ve hakaretlerde bulunan Yavuz Çakır hakkında derhal gerekli işlem yapılmalıdır. Bizler yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi veren, kadın mücadelesini yürüten Haber-Sen olarak PTT-Sen üyesi arkadaşımızla dayanışma içinde bulunduğumuzu ve takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Arkadaşımıza yapılan bu çirkin tehdit ve saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.