< AdkoTurk ve Bel Karper İşçilerine Polis Saldırısı

AdkoTurk ve Bel Karper işçilerinin Tekirdağ Valiliği önünde yapacağı açıklamaya polis saldırdı. İşçilere saldıran çevik kuvvet polisi aralarında dayanışmaya gelenlerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlü AdkoTurk ve Bel Karper işçilerine polis saldırdı. Sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve direnişe geçen AdkoTurk ve Bel Kalper işçileri Tekirdağ Valiliği önünde açıklama yapmak istedi.

Valilik önünde “Bu İşyerinde Grev Vardır” pankartı ile oturan işçiler “Vali buraya” sloganları attılar. Polisin saldırı tehditlerine rağmen işçiler “Vali gelmeden burayı terk etmeyeceğiz” dedi.

Amirin "Çevilk süpür" talimatıyla işçilere saldıran çevik kuvvet polisi aralarında Dev Tekstil üyelerinin de olduğu onlarca kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların önce karakola ardından ise sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldüğü bildirildi.

ÇHD İşçi Komisyonu’ndan Destek

Çağdaş Hukukçular Derneği İşçi Komisyonu sosyal medya hesabından "Aylardır anayasal hakları için mücadele eden, Tek Gıda-İş sendikasında örgütlenen ve greve çıkan Bel Karper ve Indomie Adkoturk işçileri Tekirdağ Valiliği önünde yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler derhal serbest bırakılsın!" paylaşımında bulunarak, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

CarrefourSa İşçisi Polat'dan Dayanışma Mesajı

İşten atılan CarrefourSa Esenyurt Depo işçisi Murat Polat da sodyal medyadan yayınladığı video mesajla Adkoturk ve Bel Karper işçilerine destek verdi.

Polat mesajında “Tekirdağ emniyeti işçiler katliamlarda iş cinayetinde hayatlarını kaybederken, iş kazalarında kollarını bacağını gözünü kaybedip hakları gasp edilirken neredeydi? Direniş alanlarından soruyoruz devlet kimin devleti, polis kimin polisi, vali kimin valisi?” Adkotürk işçileri yalnız değildir, bir an önce serbest bırakılsın” dedi.