Bel Karper Grev Çadırına Silahlı Saldırı

Bel Karper işçilerinin grev çadırına silahlı saldırı gerçekleşti. İşçilerin İki gecedir üst üste yapılan silahlı saldırıyı jandarmaya haber vermesine rağmen gelmediği ve ikinci saldırıdan sonra ancak işçilerin ısrarı üzerine zoraki tutanak tutulduğu belirtildi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Bel Karper fabrikasında işçiler 125 gündür grevde. İşçilerin sendikalı olması üzerine sendika düşmanlığı ve işçilere yönelik her türlü saldırıyı gerçekleştiren Bel Karper patronu grevi kırmak için de her türlü oyuna ve zora başvurmaya devam ediyor.

Grevi kırmak için taşeron kaçak işçi çalıştırmaktan, her türlü ayak oyunlarına, tehdidlere başvuran Bel Karper patronu işçilerin birliğini bozamayınca çareyi silahlı saldırıyla işçilerin gözünü korkutmakta buldu.

Bel Karper fabrikası önündeki grev çadırına silahlı saldırı gerçekleşti. İki gece ard arda yapılan saldırı sosyal medyadan duyuruldu.

Saldırının ardından sendikanın, grev süreci için açtığı sosyal hesabından bir açıklama yapan Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, "Bel Karper’deki grev çadırımıza iki gecedir silahlı saldırı olmaktadır. Dün bu grev çadırımıza gece geç saatlerde yine bir şarjör mermi atılaraktan buradaki, grevdeki grev sözcülerimiz korkutulmaya çalışılmıştır ve bundan bir gün önce de aynı şekilde olaylar yaşanmış, maalesef, Çorlu jandarmasına haber vermemize rağmen jandarma gelmemiştir" dedi.

Durdu, işçilerin saldırganı bireysel çabalarıyla yakaladığını ve zoraki bir şekilde tutanak altına aldırdığını da aktararak "İkinci gün bu olay olduğunda, arkadaşlarımız buradan giderekten kişiyi yakalamasına rağmen zoraki tutanak altına aldırılmıştır."

Bel Karper patronunun grevi krımak için taşeron işçi çalıştırmaktan, çeşitli saldırı ve tehditlere kadar her türlü yöntemi denediğini ifade eden Durdu, Bu saldırıların iradelerini kıramayacağını belirterek, greve devam edeceklerini vurguladı.

Sosyal medya paylaşımında ise "Tam 125 gündür grev çadırımızda türlü türlü oyunlara göğüs gerdik ve hepsini bertaraf ettik ama son 2 akşamdan beri yapılan çadırımıza yapılan korkutma saldırısı bardağı taşıran son damla idi. Servis önü kesildi diye koşa koşa gelen jandarma silahla saldırı var deyince oralı bile olmuyor. Neredesiniz sayın Çorlu Kaymakamı?" denildi.