< Zabıta Atık Kağıt İşçilerinin Depodaki Çekçek Ve Malzemelerine El Koydu

İstanbul Bahçelievler ilçesinde dün atık kağıt işlerinin depolarına baskın yapıldı. Zabıta ve polisler ile yapılan baskınlarda malzemelere ve çekçek akrabalarına el konulduğu belirtildi.

Kağıt işçileri, baskının dün öğlen saatlerinde yapıldığını ve depoda bulunan kağıt, plastik malzemelere el konulduğunu söyledi. Atık Kağıt işçileri, belediye tarafından el konulan bu malzemelerin ihale yoluyla büyük şirketlere verildiğini belirtti.

Çalışmalarına izin verilmeyen atık kağıt işçileri, başka bir geçim kaynakları olmadığını, geçmelerini sağlarken, geri dönüşüme katkı sağladıklarını hatırlatarak, çalışabilmeleri bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Zabıta zaten ile sürekli sorun yaşadıklarını ifade eden işçiler bir de son zamanlarda ard arda depolarının basılarak çekçeklerine ve topladıkları malzemelere el konulduğunu belirten atık kağıt işçileri günlerce emek verip evlerine ekmek götüreceklerini umut ederken hem topladıkları malzemelere hem de güçlükle alabildikleri çekçeklere el konularak atık toplamalarının da engellendiğini belirterek belediye ve diğer yetkilerin bu soruna çözüm getirmesini istediklerini belirtti.

İstanbul Valiliği’nin kararıyla geçtiğimiz günlerde yine Ümraniye ve Bakırköy de 100’e yakın atık toplama deposuna zabıtalar tarafından baskın düzenlenmiş, yapılan bu baskınlarda 240 kağıt toplayıcısına da cezai işlem uygulamıştı. Aralarında Afgan göçmenlerin de bulunduğu atık kağıt işçilerine yapılan bu baskın ve cezai işlemler sonrasında, kağıt toplayıcısı işçiler Ümraniye'de yıkılan depoları önünde basın açıklaması gerçekleştirmişti.