< CarrefourSa İşçisi Esenyurt Depo Önünde Eyleme Başladı.

İşten atılan CarrefourSa Esenyurt Depo işçisi Murat Polat işyeri önünde eyleme başladı.

CarrefourSa Esenyurt Depo işçisi olarak çalışan ve Tez Koop İş Sendikası üyesi olan Mutat Polat, 18 Ağustos günü "küçülmeye gidiyoruz" denilerek işten atılmıştı. Üyesi olduğu Tez Koop İş Sendikası'nın da olaya sessiz kalması üzerine Tez Koop İş Sendikası İstanbul 1Nolu Şube önünde de basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Gerekse CarrefourSa yöneticileri gerekse de sendikadan bir dönüş alamayan Polat CarrefourSa Esenyurt Depo önünde eyleme başladı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla sesini duyurmaya çalışan Murat Polat 8 Eylül itibariyle pankartlarnı asarak CarrefourSa Esenyurt Depo önünde eyleme başladı. Polat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla "Ben Murat Polat Esenyurt CarrefourSa depo da çalışırken patron ve Tezkoop-iş Sendikası işbirliği ile işten atıldım.

Atıldığım günden beridir Tezkoop-iş ve CarrefourSa ile defalarca görüşmeye çalıştım bir muhatap bulamadım.

Şimdi depo önünde ailemle birlikte direniyorum bugün direnişimin 2. Günü biliyorum ki direnişler dayanışma ile kazanıyor. Desteğinize ve dayanışmanıza ihtiyacım var.

Dayanışmayla " diyen direnişe başladığını duyurdu.

Polat bugün de sosyal medya aracılığıyla

" Direnenler Kazanacak!

Küçülme gerekçesi ile işten atıldım. Ne sendikadan ne de patronlardan derdimi anlatacak bir muhatap bulamadım.

Esenyurt CarrefourSa depo önünde direnişe başladım.

Sabah 09:00 Akşam 16.30 arası depo önünde direnişte olacağım.

#CarrefourSaDirenişi" diyerek emekçileri mücadelesine destek vermeye çağırdı.