Piazza AVM Eyleminde Kazanım

Malatya ve Elazığ TOKİ inşaatlarında işçilerin ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle Piazza AVM önünde eylemde olan İnşaat İş Sendikası, Rönesans Holding'in tüm haklarının ödeneceği beyanında bulunduğunu duyurdu. İşçilerin ödeme için gerekli imzaları atmalarına kadar eylemin sürdüreceği belirtildi.

Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan İnşaat İş Sendikası üyesi işçilerin yüklenici firma Rönesans Holding'in merkezinin bulunduğu İstanbul Maltepe'deki Piazza AVM önünde başlattıkları eylem 6. gününde kazanımla sonuçlandı.

İşçilerin haklarının ödenmesi talebiyle 3 Eylül Cuma günü Piazza AVM önünde başladıkları eylemde gece gündüz AVM önünde nöbette olan işçiler zaman zaman giriş çıkışları da engelleyerek haklarının ödenmesini istiyordu.

Eylem sırasında polisin gözaltına alma tehditleriyle de karşılaşan işçiler ve sendika temsilcilerinin eylemdeki kararlılığı sonuç verdi.

İşçilerin eylemi sırasında emek ve meslek örgütlerinden dayanışma ziyaretinde bulundu inşaat işçilerini bugün Limter İş Sendikası üyeleri ve Genç İşçi Derneği üyeleri de dayanışma ziyaretinde bulundu.

İnşaat İş Sendikası, sosyal medya hesabından "Rönesans Holding tüm haklarımızın ödeneceğini beyan ederek Sendika Avukatımızla temasa geçti. İmzalar atılana kadar Piazza AVM önünde beklemeye devam ediyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" paylaşımıyla eylemin sonuç verdiğini duyurdu.