Teknik İplik Patronu İşçiye Silah Çekti

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bulunan Teknik İplik Fabrikası'nda patron, sendika temsilcisi olan işçiyi silahla tehdit etti.

DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'nın (DİSK Tekstil) örgütlü olduğu fabrikada işçiler geçen hafta grev kararı aldı.

Teknik İplik patronunun grevi tanımayacağını söylemesi üzerinesendika yöneticileri ve işçiler dün gece 23.00’de eylem yaptı.

 

"Ya Yaşamayı Ya Ölmeyi Seç"

Sabah saatlerinde fabrikaya gelen patron ve yöneticiler ise sendikanın baş temsilcisini odaya çağırarak sendikadan istifa etmesi konusunda baskı uyguladı. İstifa baskısına boyun eğmeyen işçiye ise patron tarafından silah çekildiği belirtildi.

Patron Hasan Ateş'in silahı işçinin başına dayadıktan sonra “Ya yaşamayı ya ölmeyi seç, yaşamak için ise istifa et!” diyerek silah zoruyla sendikadan istifa ettirmeye çalıştığı öğrenildi.

 

Silah Çeken Patron Gözaltına Alındı

İstifa etmeme konusunda kararlı olan baş temsilcinin odadan ayrıldıktan sonra sendika yöneticileri ile jandarmaya giderek suç duyurusunda bulunduğu, patronun jandarma tarafından gözaltına alındığı ve silahına el konulduğu öğrenildi.

 

“Hiçbir Patrona Geçit Vermeyeceğiz”

DİSK Tekstil Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Başak süreci takip ettiklerini ve işçiye zorbalık yapmaya çalışan hiçbir patrona geçit vermeyeceklerini söyledi. Sendika yetkilileri bu hafta konuya dair geniş katılımlı bir eylem düzenleneceğini ve tüm emekten yana kişi ve kurumları bu eyleme davet ettiklerini belirtti.