Gaziantepspor İşçileri Tazminatları İçin Eylem Yaptı

Kapanan Gaziantepspor tarafından 2017 yılından bu yana tazminatları ödenmeyen işçiler, eylem yaparak haklarının ödenmesini istedi.

Gaziantepspor fiilen 2017 yılında kapandı. Yönetim tarafından işten çıkarılan işçiler tazminstlaronın bugüne kadar ödenmemiş olması nedeniyle eylem yaptı.

Balıklı Parkı'nda toplanarak "Kıdem Tazminatımız Ve Geleceğimizden Asla Vazgeçmeyeceğiz" yazılı pankart açan işçiler "Haklıyız Hakkımızı İstiyoruz", "Gaziantepspor İşçileri Sahipsiz", "Gaziantepspor Emekçileri Emeğini İstiyor" yazılı dövizler taşıdı.

 

"Haftalarca Evimize Gitmeden Çalıştık"

Eylemde basın açıklamasında konuşan işçilerden Osman Yıldırım 2000-2017 yılları arasında çalıştığını belirterek "Çalıştığım süreçte ne pazar tatili ne bayram tatili, nede resmi tatiller olmak üzere haftalarca evimize gitmediğimiz oldu. Bizler defalarca kulüp yöneticilerinin yanına gidip haklarımızı istedik. Bizlerin derdini anlamamazlıktan geldiniz. Bizler bu ülkenin vatandaşıyız, vergilerimizi ödüyoruz. Canınız istese biz işçilerin sorununu çözersiniz" dedi.

 

"Çıkışlarımızı Verip Tazminatlarımızı Vermediler"

Gaziantepspor işçilerinden Mehmet Aydın ise "Ben Antepspor kulübüne 2014'te girdim, 2016 yılında işimize son verdiler, tazminatımızı istedik vermediler. Bizlerin çıkışını verdiler fakat, haklarımızı, alın terimizi vermediler, bizler de hukuki sürece baş vurduk. Mahkemeyi kazandık, fakat kulüp hala tazminatlarımızı ödemedi. Bizler işimizi, çocuklarımızı bırakıp haklarımız için mücadele yoluna baş vurduk. Bizleri mağdur edenler bayramda tatillerini yaptılar, çocukları ile zaman geçirdiler. Bizler ise çocuklarımıza hasret kaldık" dedi.

 

"Haklarımızı Alana Kadar Vazgeçmeyeceğiz"

Tazminatı verilmeyen işçi Mustafa Öztürk "Ben 2008 yılında Gaziantepspor kulübüne personel olarak girdim. 2017'de kulübün küçülmesi ile bizler işten çıkarıldık. Bizler bayram demeden seyran demeden yaz, kış Gaziantepspor'a hizmet ettik, ama hiçbir hizmetimizin karşılığını alamadık. Okullar açıldı çocuklarımızın ihtiyaçlarını alamıyoruz. Bizim derdimiz haklarımızdan başka bir şey değil. Haklarımızı alana kadar da vazgeçmeyeceğiz" dedi. İşçiler basın açıklamasının ardından oturma eylemine başladı.