< İnşaat işçileri Piazza AVM Önünde Eylemde

İnşaat İşçileri Sendikası, Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan sendika üyelerinin ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle ana firmanın merkezinin bulunduğu İstanbul'da Piazza AVM önünde eyleme başladı.

Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan İnşaat İşçileri Sendikası üyeleri, ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle , ana firma Rönesans Holdingin merkezinin bulunduğu İstanbul Maltepe'deki Piazza AVM önünde eyleme başladı.

İnşaat İşçileri Sendikası, ana firmanın Rönesans Holding olduğu Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyesinde çalışan üyelerinin ücretlerinin ödenmediğini belirtti. İşçilerin haklarının verilmesi talebiyle holdinge ait Piazza AVM önünde eylem yapan işçiler ve sendika yöneticileri AVM'nin girişini kapatarak işçilerin hakları ödeninceye kadar alandan ayrılmayacaklarını açıkladı.

Rönesans Holding yetkilileri görüşme talebinde bulunurken, İnşaat İş Sendikası işçilerin haklarını içeren hesaplamaları patrona gönderdi, "Direniş alanından ayrılmıyoruz. Haklarımız ödenene kadar Piazza AVM önünde olacağız" dedi.

Piazza AVM kapısında bir süre konuşma yapan işçiler ve sendika yöneticileri, işçilerin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi, baretlerini yere vurarak hak gaspını protesto etti. AVM içine girerek burada da hak gaspını teşhir eden işçiler daha sonra giriş kapısı önünde oturma eylemine başladı.