Xiaomi-Salcomp İşçileri Sendikal Haklarını İstiyor

Sendikal saldırılara  karşı daha önce iş durduran Xiaomi-Salcomp işçileri, bugün yapılan basın açıklaması ile eylemlerine devam etti.

27 Ağustos günü fabrika yönetiminin sendikal faaliyete yönelik saldırılarına karşı fiili olarak iş durdurma eylemi yapan Xiaomi-Salcomp işçilerinin mücadelesi devam ediyor.

 

Fabrika Bahçesi Tellerle Çevrildi

İşçilerin geçen hafta yaptıkları iş durdurma eyleminin ardından Xiaomi-Salcomp yönetimi 5 günlüğüne fabrikada üretime ara vermişti. Bu süre içerisinde Xiaomi-Salcomp yönetimi saldırılarını da hızlandırdı.

İşçilerin dışarısı ile temasını kesmek, dayanışmaya engel olmak ve işçilere gözdağı vermek için fabrika bahçesindeki turnikelerden giriş tellerle çevrildi.

 

İşçilere Kod 29 Tehdidi

Bununla birlikte işten atma saldırıları da devam etti. Yönetim, işçilerin kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre iş durdurma eyleminin devam etmesine engel olmak için işçilere ihtarname yollayarak, Kod-29 ile işten atma ile tehdidinde bulundu.

Öte yandan bugün fabrika üretim yeniden başladı. İş durdurma eylemine devam etmeyen işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor.

Yetki sınırında olan üyelik sürecini hızlandırmak için Türk Metal, 08.00 sabah vardiyasından itibaren yöneticileri ve işten atılan üyeleri ile birlikte fabrikanın önünde eylem yaptı.

Yapılan basın açıklaması ve konuşmalarda Türk Metal yöneticilerinin milliyetçi söylemlere ağırlık verdiği ve Xiaomi'nin uluslararası bir sermaye olması üzerinden "Burası bizim ülkemiz, kimse bu ülkeyi sömüremez" şeklinde açıklama yapıldığı belirtildi.

Eylemde işçiler "Xiaomi İşçisi Direnişin Simgesi", "Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız" sloganları attı.