< < Bel Karper İşçilerine Kaymakamlıktan Para Cezası

Bel Karper fabrikasının önünde grevde olan işçiler, grev kırıcılarının fabrikaya girişine izin vermediği için Çorlu Kaymakamlığı 12 bin lira para cezası kesti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Bel Karper fabrikasının önünde 108 gündür grevde olan Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçiler, grev kırıcılarının fabrikaya girişine izin vermediği için para cezasıyla karşılaştı. İşçiler uzun süredir hukuken yasak olmasına rağmen Bel Karper patronunun kaçak işçi çalıştırdığını bildirmesine ve bunu sürekli durmasına karşın patron hakkında hiçbir işlem yapılmıyor. Devlet bir kez daha kanunları işçilerin hakları için değil sermayeyi korumak için kullandığını gösterdi.

İşçiler serviste kayıt dışı işçi taşındığını söylemelerine rağmen kendilerine para cezası kesilmesine "108 gündür süren grevimimiz karşısında sıkışan ve çareyi fabrikaya kaçak işçi sokarak, grev kırıcılığı yapmakta bulan patronun yasadışı uygulamasına ses çıkarmayan Çorlu kaymakamlığı grev gözcülerine 12 bin lira ceza keserek patronun hukuksuzluğuna ortak oluyor" diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medyada de paylaşım yapılan açıklamada, "Soruyoruz Türkiye Cumhuriyeti yasalarını değil patronu koruyan Çorlu Kaymakamı, Çorlu'nun ve Türk halkının mı yoksa patronun ve Fransa'nın mı kaymakamıdır?" denildi.