Pandemi sürecinde adlarını daha çok duyar olduk. Ekonomik kriz hemen her sektörü etkilerken, işletmeler kapanır ya da küçülmeye giderken işçiler işsiz kalmaya başladı. Ve eğitim sektörünün “işçileri” olan öğretmenler de bundan payına düşeni aldı. Okulları kapanan, ücretleri ödenmeyen, uzun çalışma saatlerine maruz kalan, “uzaktan çalışma” adı altında gecesi gündüzüne karışan özel okul öğretmenleri, artık bu sömürüye dur demek için örgütleniyor.

“Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası”nın kuruluşunu duyuran işçi öğretmenler, “Birleşelim, kenetlenelim!” diyerek öğretmenlere birleşme ve dayanışma çağrısı yaptı.

“Özel öğretim kurumlarına sendika girecek” diyen Öğretmen Sendikası İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antakya, Antalya, Bursa, Eskişehir, Samsun, Ordu, Artvin, Ağrı illerinde var şimdilik.

Öğretmen Sendikası, 30 Ağustos günü (yarın) kuruluş deklerasyonlarını yaparak gelecek döneme dair programlarını tartışacakları bir toplantı düzenliyor. “Tüm eğitim emekçilerine, bileşenlerine, ataması yapılmayan öğretmenlere çağrımız var. Bir arada olalım. Dayanışma güçlendirir!” diyen Sendika, tüm özel sektör öğretmenlerini 30 Ağustos Pazartesi günü 13.00’te Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde düzenleyecekleri toplantıya davet etti.