Sendikası %1'i Aşamayanlara TİS İkramiyesi Yok!

Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşmeye göre; üye sayısı yüzde 1'i aşmayan sendikaların üyeleri, 400 liralık toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak.

Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşme, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan 6. Dönem Toplu Sözleşme'ye göre; memur ve emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 7 ve enflasyon farkları; 2023 yılının ilk 6 ayında yüzde 8, ikinci 6 ayında yüzde 6 ve enflasyon farkları oranında zam yapılacak. Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında, memurlara toplu sözleşme ikramiyesi olarak 400 lira verileceği açıklandı ancak Resmi Gazete'de yayınlanan sözleşme metni, bütün memurların bundan yararlanamayacağını ortaya koydu. Sözleşmenin 23. maddesine göre; 400 liralık ikramiye, sadece üye sayısı toplam sendikalara üye memur sayısının yüzde 1'ini geçen sendikaların üyelerine verilecek.

Bu sözleşmeyle hükümet ve Memur Sen yeni bir skandala daha imza atmış oldu. Hükümet ve Memur Sen işbirliğiyle diğer sendikalara üye olan binlerce kamu emekçisi hükümet yanlısı sendikaya üye olmadıkları için cezalandırılıyor.

Sendika seçme özgürlüğü de böylece engellenerek kamu emekçilerinin hükümetle işbirliği içindeki sendikalara üye olmaları için zorlanmış oluyor.