< < Memur Sen Ve Kamu Sen Yüzde 12 Zamma İmza Attı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'le birlikte memur maaşlarına yapılan zam oranını açıkladı. Yüzde 21 zam talebiyle masaya oturan memur sendikaları, 2022 için yüzde 5+7'ye imza attı.

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin aylıklarına 2022-2023 yıllarında yapılacak zam miktarının belirlendiği 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine 2 Ağustos’ta başlanmıştı.

 

Seyyanen ve Yüzde 21 Zam Yerine Yüzde 12'ye İmza Attılar

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme masasına, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17 ve iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebiyle oturmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’le yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin sonunda 2022 yılı için yüzde 5+7’de mutabakata vardıklarını söyledi.

 

Bakandan Burjuva Sendikacılara Teşekkür

Bakan Blgin, kamu emekçilerinin taleplerini ve ihtiyaçlarını dikkate almak bir yana kendi belirledikleri 600 TL seyyanen zam ve yüzde 21 zamda dahi kararlılık göstermeden kamu emekçilerini açlık ve safalete mahkum ederek yüzde 12’ye imza atan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e teşekkür etti.

 

"Salgınla Boğuşurken Yüzde 5+7 Zam Verdik"

Kamu emekçilerinin sağlıklarını korumalarının koşullarından birinin de ekonomik durumlarının iyileştirilmesi olduğunu gözardı ederek dünya salgınla boğuşurken %12 zam verdiklerini ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyerek adeta lütufda bulunduklarını ifade eden Bakan Bilgin, toplu sözleşmeye ilişkin ise  şunları söyledi: “Genel hususlarda büyük bir uzlaşmayla buraya geldik, Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşmenin kıymetini bilmemiz için, hangi şartlarda imzalandığını asla gözden kaçırmamamız lazım; bütün dünyanın salgınla boğuştuğu bir ortamda uzlaşmaya vardık. 2022’nin ilk yarısı için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon farkı oranında maaş zammı önerdik. 2023 içinse yüzde 8 artı 6 zam teklif ettik.

 

3.600 Ek Gösterge İçin Somut Gelişme Yok

Sözleşme kapsamında 3.600 ek gösterge konusunun ise Memur-Sen’in de katılacağı bir çalışma ile tamamlanacağını söyleyen Bilgin, bunun için kanun çıkarılması gerektiğini belirterek "Biz çalışmayı yapacağız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyacağız. Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. O konuda yerel yönetimlerin yapabileceği haksızlığı gidermek için çalışma yapıldığını belirtmek isterim” dedi.