< Bakırköy Belediyesi İşçileri "Bıçak Kemiğe Dayandı"

Genel İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri 3 yıldır TİS imzalanmaması, ücretlerinin düşürülmesi, yoğun emek sömürüsü ve belediyenin sendika düşmanlığı nedeniyle "Bıçak kemiğe dayandı" diyerek Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda direniş çadırı kurarak eyleme başladı.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, 3 yılı aşkın süredir belediye yönetiminin TİS masasına oturmaması, ücretlerinin düşürülmesi, kötü çalışma koşulları, yoğun emek sömürüsü ve belediye yönetiminin sendika düşmanlığına isyan ederek bugün Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eyleme başladı.

Bakırköy Belediye işçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda direniş çadırı kuran işçiler açıklama yaparak yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdi.

 

"Toplu Sözleşmemiz Yapılmadı"

Nisan 2018 tarihinden itibaren 696 sayılı KHK ile belediye şirketine geçişleri yapılan işçiler hiç bir sorunlaruba çözüm getirilmediğini belirterek "Bilakis sorunlarımız katlanarak arttı. Toplu sözleşmemiz yapılmadı. Anayasal sendikal haklarını kullanan arkadaşlarımız işten atıldı. Ücretlerimiz düşürüldü. Günlük yemek parası brüt 5 liraya indirildi. Kuralsız, güvencesiz ve esnek çalışma devam ediyor" denildi.

 

"Bıçak Kemiğe Dayandı"

Mahkeme yolu ile anayasal haklarının engellendiğini, Bakırköy Belediyesi'nde emek sömürüsü ve işçi düşmanlığının artarak devam ettiğini belirten işçiler, "Pandemi sürecinde, eylem ve etkinliklerimize yasaklar gelmeden önce de dediğimiz gibi, bıçak kemiğe dayandı" dedi.

 

"Her Fırsatta Kerimoğlu'nun Karşısına Çıkacağız"

Bakırköy Belediyesi'nde yaşanan emek sömürüsüne ve işçi düşmanlığına karşı hafta içi 11.00 ile 17.00 saatleri arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olacaklarını belirten işçiler "Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun karşısına her fırsatta çıkıp, haykıracağız. Hak, hukuk ve adalet diyenlerin nasıl lüks ve şatafatlı hayat yaşadığını, milyonlarca dolarlık saraylarında oturduğunu biliyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Ve alacağız. Çünkü haklıyız ve kazanacağız" dedi.