< < "Tacize Karşı Çıktık, Tacizciden Önce İşten Atıldık!"

Gebze'de TAYSAD'da bulunan Alba Plastik'te tacize uğrayan ve buna karşı çıkan işçi ve ona destek veren işçilerin fabrika önündeki eylemi bir haftadır devam ediyor.

Alba Plastik işçileri, yaşadıkları taciz, tehdit ve işten atma saldırılarına karşı 17 Ağustos'tan beri eylemde olan 4 işçi #AlbadaTacizVar #AlbadaDirenişVar tagleri ile sosyal medyada yaptıkları açıklama yaşadıklarını aktararak fabrikalarda yaşanan taciz, baskı ve tehditlere karşı mücadele ettiklerini belirterek, taciz baskı ve tehditlere karşı işçi ve emekçileri birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Gebze TAYSAD’da bulunan ALBA Plastik’te çalışan Semra Demirtaş tacize uğraması üzerine tacizciyi teşhir ederek işten çıkarılmasını istedi. Arkadaşlarının yaşadığı tacizi öğrenen Tuba Aladağ, Ender Konar, Hasan Can Bahadır Demirtaş'a destek vererek tacizcinin işten atılmasını istedi.Fakat Alba Plastik yönetimi ilk olarak tacize karşı çıkan işçileri işten çıkardı. Tacizci bir işçi ile aynı ortamda çalışmak istemedikleri için 14 Ağustos günü makineleri bırakarak meydanda toplandıklarını, fabrika yetkililerinin ise sorunu çözeceklerini söylediklerini belirten işçiler "Ancak sorunu çözmek için 17 Ağustos günü ikimizi (Ender, Semra) İnsan Kaynakları’na çağırarak kıdem, ihbar tazminatına ek olarak para teklif ederek sudan gerekçelerle işten çıkartılacağımızı söylediler. Bizler bunu kabul etmedik. Önce yarına kadar düşünün dediler sonra işten attılar" dedi.

Tacizciyi ise daha sonra işten çıkarttıklarını aktaran işçiler "Bir fabrika düşünün, taciz yaşanıyor, işçiler tepki gösteriyor. Tacizciden önce tepki gösteren işçiler işten çıkartılıyor.

Bu yaşananları arkadaşlarımıza anlatmak istediğimizde ise bize engel olmaya, fabrika önünde darp etmeye kalktılar. Bize sahip çıkan işçi arkadaşlarımızdan ikisi de (Hasan, Tuba) önce idari izne çıkartıldı, izindeyken Kod 49 ile tazminatsız bir şekilde işten atıldı" dedi.

17 Ağustos gününden beri taciz ve keyfi işten atma saldırısına fabrika önünde eylemde olduklarını hatırlatan Alba Plastik işçileri "İşçi arkadaşlarımıza, duyarlı kamuoyuna yaşadıklarımızı anlatıyor, böylesi olayların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz.

Biliyoruz ki, insanca çalışma ve yaşam koşullarını birlik olursak elde edebiliriz. Sizlerden sesimizi duymanızı, sesimize ses olmanızı istiyoruz" diyerek birllikte mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.