< < Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemleri Yapacak

Aile hekimleri, Temmuz'da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin iptal edilmesi talebiyle 16 Ağustos'ta iş bırakacaklarını duyurdu. Talepleri karşılanmazsa 27 Ağustos'ta da iş bırakarak 28 Ağustos'ta Ankara'da meydanlarda taleplerini dile getireceklerini belirtti. 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) yazılı açıklama yaparak Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin iptali talebiyle 16 Ağustos’ta aile hekimlerinin iş bırakacağını duyurdu.

Yeni yönetmelikle aile hekimlerinin meslek güvencelerinin ortadan kaldırılmak istendiği vurgulanan açıklamada, “İdarenin mobingine açık hale geldik. Ücret artışımızı beklerken kendilerine de defalarca uygulanmasının imkânsız olduğunu belirttiğimiz yönetmelikten geri durmadılar” denildi.

 

Bizim Emeğimiz Sizin Sağlığınız İçin birlikte Olalım”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimleri Kolu (AHEK) Başkanı Dr. Emrah Kırımlı ise “Pazartesi günü aile hekiminiz iş bırakıyor olacak. Ona sahip çıkın. Bu pazartesi aile sağlığı merkezine gitmeyin. Bizim emeğimizi, sizin sağlığınızı mal ve hizmet alımı olarak görenlere karşı birlikte olalım” çağrısında bulundu.

 

29 Ağustos’ta Sesimizi Ankara’dan Duyuracağız”

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer de yaptığı açıklamada “16 Ağustos’ta Covid-19 aşılamaları için randevu düzenlemesi yaparak iş bırakıyoruz. Taleplerin karşılanmaması halinde ise 27 Ağustos tarihinde iş bırakarak Ankara'ya yola çıkıyor ve 28 Ağustos Ankara’dan sesimizi duyurmak üzere meydanlarda buluşuyoruz. Aile Hekimliği uygulamasına halkın sağlığı için inanıyor ve uygulamanın onarılmaz yaralar almaması adına mücadeleye devam etme kararlılığımızı ilgili makamlara ve kamuoyuna saygıyla tekrar bildiriyoruz”