DEDAŞ'ın elektrik kesintilerine karşı Akçakale'de yol kapatarak protesto eylemi yapan çiftçilere jandarma biber gazıyla saldırdı, 7 kişi gözaltına alındı.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (DEDAŞ) elektrik kesintilerine karşı Urfa’da başlayan protesto eylemleri büyüyor. Siverek, Hilvan, Viranşehir ve Haliliye ilçelerinden sonra bugün de Akçakale'deki çiftçiler eylem yaptı. Akçakale-Ceylanpınar yolunu trafiğe kapata çiftçiler, taleplerini sıraladı. Eylemin yapıldığı Pekmezler Mahallesi'ne birçok zırhlı araç getirilerek asker yığınağı yapıldı. 

Çiftçiler DEDAŞ'ın elektrik kesintilerine karşı Pekmezler Mahallesi'nde Akçakele-Ceylanpınar yolunu trafiğe kapattı. Yolun açılmasını talep eden jandarma ve çiftçiler arasında arbede çıktı. DEDAŞ'a tepki gösteren çiftçilerden Halil Oldubaş, "Bana 500 bin lira fatura çıkarmışlar. Mahsulüm öldü. Bankaya kredim vardı. Bankadan 170 bin kredi çekip ödedim. Harran 7 lira ben 17 lira ödüyorum" diyerek tepki gösterdi. 

Çiftçilere jandarma TOMA ve gaz bombaları ile saldırdı. Jandarmanın saldırısı sırasında 2 kişi yaralanırken, 7 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın saldırısına rağmen çiftçiler eylemlerini sürdürüyor.

 Urfa’da sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tarlalarını sulayamadıklarını buna karşılık yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda kaldıklarını belirten çiftçiler bir süredir sorunlarının çözümü için eylemler gerçekleştiriyor. Daha önce de yol kapatma eylemleri, DEDAŞ ve AKP il binası önünde eylemler yapmışlardı.