DİSK'ten Dynamo Denim İşçilerine Dayanışma Ziyareti

Lüleburgaz'da bulunan ve geçtiğimiz gün patronun saldırısına uğrayan Dynamo Denim Kumaş işçilerini DİSK yöneticileri ziyaret etti.

Lüleburgaz'da sendikalı oldukları için işten çıkarılan DİSK Tekstil üyesi Dynamo Denim Kumaş işçilerinin eylemi sürüyor. Patronun devam eden baskıları, taciz ve saldırılarına karşı Dynomo Denim işçileri kararlılıkla devam ediyor.

Bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette işçiler sık sık, "İş, Ekmek Yoksa Barış Da Yok", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Denim İşçisi Yalnız Değildir", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganlarını attı. İşçilere fabrikaya servislerle gelen işçiler de alkışlarla destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan Arzu Çerkezoğlu, işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını ifade ederek patronun sendikal hak ve özgürlüklere saygı duymak yerine saldırganlık yapıp hakaret etmesini kınadıklarını belirtti.

Patronun yasalardan cesaret alarak saldırganlığını sürdürdüğünü ifade eden Çerkezoğlu, "Ancak işçilerin birliği, bu mücadeleyi başarıya ulaştıracaktır" dedi.

Dynamo Denim Kumaş patronuna seslenen Çerkezoğlu, "Sendika düşmanlığı emek düşmanlığıdır. Daha fazla uzatmadan Anayasadan gelen sendikal hakları bir an önce tanımanız iki taraf içinde daha yararlı olacaktır" dedi.