< "Cin Şişeden Çıktı Boykot Çağrılarına Başlayacağız"

Tek Gıda İş Sendikası üyesi Bel Karper işçileri toplu sözleşme hakları için grevin 88. gününde Beşiktaş Selenium Plaza'da bulunan şirket genel merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Bel Karper patronlarını uyaran işçiler "Ürünlerinizi satan mağazalar önünde boykot çağrısı yaparız" dedi.

Tek Gıda İş Sendikası üyesi Bel Karper işçileri toplu sözleşme hakları için grevin 88. gününde Beşiktaş Selenium Plaza'da bulunan şirket genel merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. partilerin de destek verdiği eylemde 

"Toplu Sözleşme Hakkımız Engellenemez" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak", "Bel Karper Grevi Kazanacak" yazılı dövizler taşınan eyleme yine Tek Gıda İş Sendikası üyesi olan ve eylemleri süren Adkoturk işçileri ile Cargill işçileri de katıldı.

Emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde konuşan Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, yasa tanımaz Bel Karper patronlarını uyarmak için bir kez daha şirket genel merkezi önünde olduklarını söyledi.

 

"Dünya Genelinde 27 Üretim Tesisi Var"

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde örgütlü oldukları Bel Karper'in 2006 yılında Türkiye pazarına girerek, Türkiye ve dünya genelinde 27 üretim tesisi ve 12.000 çalışanı ile ambalajlı peynir üretiminde dünyanın önde gelen peynir üreticilerinden biri olduğunu aktaran Yunsu Durdu, gün geçtikçe büyümesini sürdüren, zenginleşen yatırımlarını arttırmaya devam ettiğini söyledi.

 

"6 Yıl Süren Davalarla İşçilerin Hakkı Gasp Edildi"

Bel Karper ülkemizde başarı hikayesi yazmaya devam ederken, bu büyümeden ve zenginleşmeden refah payını almak isteyen Bel Karper emekçilerinin 2015 yılında, Tekgıda-İş sendikası çatısı altında toplandığını, çok kısa sürede örgütlenmesini tamamlayarak aynı yıl içinde yetki çoğunluk tespiti aldığını belirten Durdu, "Bel Karper emekçisi alın terinin karşılığını alabilmek ve refah payını yükseltmek için anayasal hakkını kullanırken Bel KALPER işvereni kendisini bugünlere getiren ve prestijli bir şirket olmasını sağlayan emekçisinin sendikalı olma hakkını tanımayarak, ülkemizdeki hukuk boşluğundan faydalanıp müzakere masasına oturmamak için, devletin verdiği yetki tespitine sudan sebeplerle itiraz etmiş, 6 yıl süren davalarla kendisini bugünlere getiren emekçisinin TİS hakkını gasp etmiştir" dedi.

 

"5 İşçi İşten Atıldı 12 İşçi Ücretsiz İzine Çıkarıldı"

Bununla da kalmayıp davalar sürerken birisi işyeri Baş temsilcimiz olmak üzere 5 arkadaşımızı işten çıkartıp 12 arkadaşımızı da pandemi koşullarını bahane ederek ücretsiz izne çıkartarak sendika düşmanlığıda sınır tanımadığını göstermiştir.

 

"Sicili Bozuk Bel Karper Patronu TİS Masasından Kaçtı"

Sendikanın 6 yıllık yargı mücadelesinde yetki davasının da sendika lehine sonuçlandığını belirten Durdu, kendileri hukuka uygun davranırken, hakları olan TİS hazırlıkları yaparken, geçmişten sicili bozuk, hukuk tanımaz Bel Karper'in TİS taslağını çok maliyetli görerek, alışkanlık haline getirdiği hukuk tanımaz tavrını sürdürdüğünü ve TİS masasından kaçtığını söyledi.

 

"Bel Karper'in Tüm Hukuksuzluklarına Rağmen Grevdeyiz"

Bel Karper'in sendika düşmanlığına devam edip, pandemi döneminde de işçi çıkartma yasağına rağmen baştemsılcılik görevini yapan işçiyi, "işyerinde ahlaki davranmayarak işyeri sırlarını paylaşmak gerekçesi" ile işten çıkardığını belirten Durdu, Bel Karper'in baştemsilciyi işten atarak, TİS görüşmelerinden kaçarak, işçileri ücretsiz izine çıkararak tüm hukuksuzlukları yapmssoka rağmen sendikanın TİS müzakere sürecinin yasal süresinin tamamlayarak bırlikte hızlı bir şekilde Grev kararı alarak uygulamaya geçtiğini söyledi.

 

"Aslı Olmayan Suçlamalarla Hedef Alındık"

Bel Karper'in bu yasal grev uygulamasına karşı tavrının da hukuksuz olduğunu, bu kez de grevi kırmak için her türlü yöntemi denediğini belirten Durdu "Sudan bahanelerle Grevdeki 3 arkadaşımızı işten çıkarmış grev yapan üyelerimizi tahrik etmek için her türlü girişimi yapmaktan geri durmamıştır. Bununlada yetinmeyip hem hukuksuzluk yapıp hem de kendi yurt dışı yönetimine aslı astarı olmayan suçlamalarla sendikamız ve üyelerimizi hedef almıştır" dedi.

"Ne yaparsanız yapın grevi kırmayı asla başaramayacaksınız" diyen Durdu, yasaları ve uluslararası anlaşmaları hatırlatarak, Tek Gıda İş Sendikası olarak bu haklarını kullanmak ve korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bel Karper patronlarına seslenen Durdu, "Üyelerimizi 6 yıldır yeteri kadar sömürdünüz, üyelerimizi daha fazla sömürmenize asla izin vermeyeceğiz! Ya bu ülkenin yasalarına saygılı olup bu yasal grevi tanıyarak masaya oturacaksınız yada batacaksınız!" dedi.

 

"TİS Masasına Oturmazsanız Boykot Çağrılarına Başlayacağız"

Bel Karper patronlarının grevi kırmak için her türlü yöntemi denediğini, fakat işçilerin tüm bunlara karşı birlik içinde kararlılıkla mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Durdu "Bel Karper'i son kez uyarıyoruz. Artık cin şişeden çıktı. Sendikal haklarımızı tanıyın TİS masasına oturun.Aksi takdirde örgütlü gücümüzü ve tüketimden gelen gücümüzü kullanarak yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm hukuksuzlukları haykıracak, ürünlerinizi sattığınız tüm alışveriş merkezlerinde ürünlerinize boykot çağrısı yapacağız" dedi.