Sinbo İşçileri Çalışma Bakanlığı Yetkilileri İle Görüştü

Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS temsilcisi, Onur Eyidoğan' Ankara yürüyüşünün 12. gününde Çalışma Bakanlığı yetkilileri ile görüştü.

Kod 29 ile işten atılan TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker fabrika önünde sürdürdüğü mücadelenin 188'inci gününde Çalışma Bakanlığı ile görüşmek üzere Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı.

Fabrika önünden başlayarak kent merkezlerine uğrayarak yapmak istedikleri yürüyüş için valiliklerden özel yassklama kararı çıkarılan ve her gün kaldıkları yerden yürüyüşe devam etmek istediklerinde polis saldırısına uğrayan Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS Temsilcisi Onur Eyidoğan 11 günde 10 kez işkenceyle gözaltına alındı.

Tüm engelleme çabalarına rağmen Ankara'ya ulaşan işçilere Ankara girişinde polisin "Burası Ankara, size burada hiçbir eylem yaptırmayacağız, gerekirse Ankara'dan gidene kadar peşinize adam takarız" diyerek tehdit edildi.

Türker ve Eyidoğan tüm kent merkezlerinde olduğu gibi Ankara'da da emek ve meslek örgütlerinden dostları tarafından karşılandı. Ankara'da kurum ziyaretleri gerçekleştiren Türker ve Eyidoğan, dün bakanlık bünyesinde bulunan TİS Daire Başkanı ile görüştü.

Görüşmede daire başkanı tarafından kodun değiştirilmesi için ilgili yerlere yazı yazıldığı, fakat Kod 29'un tamamının kaldırılmasının hükümetin işi olduğu ifade edildi

İşçi davalarının sonuçlanmasının çok uzun sürdüğünün vurgulanması üzerine ise Daire Başkanı'nı işçi davalarının uzun sürdüğü ama yine de sorunun yasal sürece bırakılması gerektiğini söyledi.

Yasal süreç işlerken eylem yapılmaması gerektiğini de ifade eden yetkili açıkça "Sizin için bir şey yapamayız" derken işçilerin haklarını arayacakları tek yol olan eyleminin de yapılmaması gerektiğini ifade ederek, haksızlığı hukuksuzluğu kabul edin, yıllarca mahkemeleri bekleyin demiş oldu.

Bakanlık görüşmesinin ardından Ankara merkezinde bulunan emek ve meslek örgütlerine ziyaretlerini sürdüren Türker ve Eyidoğan 13 Ağustos Cuma günü saat 19.00'da Sakarya Caddesi'nde sınıf dostlarıyla yaptıkları açıklamanın ardından İstanbul'a dönerek mücadeleyi sürdürecek.