PTT-SEN Üyeleri Hukuki Mücadeleyi Kazandı

Kod 29 ile işten atılan, İzmir ve İstanbul'da 110 gün boyunca eylem yapan PTT-Sen üyeleri sendikal baskı uygulanması ve haksız işten çıkartmalar nedeniyle açmış oldukları davayı kazandı.

PTT’de çalışan taşeron işçilerin kendi çabalarıyla kurduğu PTT-Sen, birçok işçiyi sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkaran PTT’nin Ege Bölgesi’nde kargo ve dağıtım hizmetlerini yürüten Park Konak şirketine karşı başlatmış olduğu hukuk mücadelesini kazandı.

Mahkeme Park Konak şirketinin sendikal baskı uygulaması ve haksız işten çıkarmalar yaptığına karar vererek şirketin 1 milyon 575 bin TL para cezası ödemesine hükmetti.

Park Konak şirketine açtığı davayı kazanan ve PTT-Sen üyeleri, Park Konak şirketinin sendikanın yetkisini tanımlayarak sendikaya açtığı yetki davasını da kazanarak şirketle Toplu Sözleşme masasına oturmaya hak kazandı. PTT-Sen, Park Konak şirketiyle Toplu Sözleşme görüşmesi masasına oturmaya hak kazandı. Şirket ve PTT-Sen arasındaki Toplu Sözleşme görüşmeleri 11 Ağustos’ta (bugün) Ankara’da başlayacak.