< Halk Otobüsü Şoförü Kalp Krizi Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

İBB Halk Otobüsü Şoförü olarak çalışan Ferit Akyapı dün akşam paydos ettikten sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk otobüsü şoförü olarak çalışan Ferit Akyapı, dün gece (9 Ağustos) 23.30 sıralarında Küçükçekmece'de mesaisini tamamlayıp otobüs park yerine yakın olan evi önüne ulaştığında kalp krizi geçirdi.

Evi yakın olan Akyapı'nın çocuklarından birine ulaşılarak haber verildiği ve hemen ambulans çağrıldığı belirtildi.

47 yaşında evli ve bir erkek bir kız çocuğu olan Ferit Akyapı'nın 4-5 yıldır şoför olarak çalıştığı ve ailesini de kısa süre önce memleketi Adana'dan İstanbul'a getirdiği belirtildi. Halkalı Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne kaldırılan Ferit Akyapı bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ-SEN) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Akyapı'nın ölümünün yoğun iş temposundan kaynaklanan bir iş cinayeti olduğunu belirtti.

KATAŞ-SEN sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili kardeşimiz yol arkadaşımız sendikamızın dostu Ferit Akyapı kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yoğun çalışma saatleri, ekomik sıkıntıların pencesinde ezilen bizlerin yaşamlarıda kayboluyor. Bu ölüm basit bir kalp krizi değil, yoğun iş temposu ve iş baskısında kaynaklanan bir iş cinayetidir" denildi.

Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ-SEN) 7 Ağustos Cumartesi günü Yenibosna Otobüs Peronları'nda basın açıklaması yaparak halk otobüsü şoförlerinin uzun ve yorucu çalışma koşullarının ivedilikle iyileştirilmesi gerektiğini belirtmişti.