< Sinbo İşçilerine Sakarya'da 10. Kez Gözaltı

Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS Temsilcisi Onur Eyidoğan, Ankara yürüyüşünün 10. gününde Sakarya’da gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. 18.30’da Bolu’da İzzet Baysal Anıtı önünde açıklama gerçekleştirecek.

İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiren Sinbo direnişçileri Sakarya’da gözaltına alındı.

Sinbo direnişinin 197., Ankara yürüyüşünün 10. gününde direnişçiler Sakarya’da açıklama yaptı. Direnişçi işçiler taleplerini bir kez daha dile getirdi.

“Yasaklamalar ve engellemeler bizim en insani ve haklı taleplerimizin önüne geçemez” diyen işçiler “Kod 29 Kaldırılsın” sloganları attı.

Sakarya’dan Bolu’ya yürümek isteyen direnişçiler polis saldırısı sonucu gözaltına alındı. .

TOMİS tarafından 18.30’da Bolu İzzet Baysal Anıtı Önü’nde basın açıklaması gerçekleştirileceği duyuruldu.

İşçiler öğle saatlerinde serbest bırakıldılar. Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS Temsilcisi Onur Eyidoğan "İkmalen serbest bırakıldık. Sakarya polisi bilinçli olarak ters istikamette bulunan Yenikent Devlet Hastanesi'nde götürdü. Sakarya polisi il çıkışına kadar takip edeceğiz diyerek de tacizde bulundu ve tacileri sürüyor" dedi.

İşçiler akşam 18.30’da Bolu İzzet Baysal Anıtı Önü’nde emek ve meslek örgütlerinden siyasi partilerden dostlarıyla basın açıklaması gerçekleştirecek.