< Ankara Yürüyüşünde Sinbo İşçilerine Polis Saldırısı Ve Gözaltı

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Türker, TOMİS temsilcisi Eyidoğan, Gebze MİB Başkanı Elif Alçınkaya Gebze'de gözaltına alındı.

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan, Ankara yürüyüşünün yedinci gününde Gebze'de gözaltına alındı.

Kod 29'un, sendikal faaliyetlerin önündeki engellerin kaldırılması, tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi, Dilbent Türker'in işe iade edilmesi taleplerini Çalışma Bakanlığı'na iletmek için Ankara'ya yürüyen TOMİS üyesi işçiler 7 gününde Gebze'de yine gözaltına alındı.

İşçiler sabah erke saatlere Gamze Kuruyemiş- Gebze Trafo Meydanı güzerhahında bildiri dağıtımı yaptı. Trafo Meydanı'nda taleplerini bir kez daha dile getiren işçilere polis saldırdı.

TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan gözaltına alındığı sırada yaptığı konuşmasında yürüyüşün sendikal faaliyet olduğunu, sendikal faaliyetin engellenemeyeceğini söyledi. İşçilerin yürüyüşünü ve polis saldırısını video çekimi yapan Gebze İşçilerin Birliği Derneği Başkanı Elif Alçınkaya da gözaltına alındı.

Gebze'deki yürüyüşe DGD-SEN, Gebze İşçilerin Birliği Derneği, MİB ve BDSP destek verdi.