Gözaltına Alınan Sinbo İşçilerine Polis-Doktor İşbirliğiyle İşkence

Ankara yürüyüşünün 5. gününde bugün Tuzla’da gözaltına alınan Sinbo direnişçileri gözaltında polis işkencesine uğradı. Sağlık kontrolünde sözde “doktor” da saldırıya ortak olurken bundan güç alan polisler, direnişçileri darp etti.

Sinbo’da Kod-29 saldırısına karşı mücadele eden TOMİS üyesi Dilbent Türker “insanca çalışma ve yaşama koşulları için” başlattığı Ankara yürüyüşünün 5. gününde. Türker TOMİS temsilcisiyle birlikte Tuzla İçmeler Köprüsü’nden yürüyüşe devam etmek isterken onlarca polis tarafından yolları kesilerek 5. kez gözaltına alındı.

İş Kanunu'nun 25/2 Maddesi yani Kod 29 ile sermayenin eline işçilerin ölüm fermanını sunan devlet, 3 aydır Kod 29'un kaldırılması için mücadele eden TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker'in Ankara'ya yürüyüşünü valilikten kaymakamlıklardan çıkarılan özek Yasaklama talimatları, polis şiddeti, gözaltılar ve tutuklama talebiyle engellemeye çalışıyor.

Sabah Tuzla'dan Ankara yürüyüşüne devam etmek isteyen Sinbo işçisi Dilbent Bugün gözaltı sırasında Dilbent Türker ve TOMİS temsilcisi sağlık kontrolünde önce polis tarafından darp edildi ve işkenceye uğradı. Ardın Türker ve TOMİS Temsilcisi Onur Eyidoğan onlarca polis tarafından yolları kesilerek gözaltına alındı. Gözaltında işkence gören işçiler sağlık kontrolüne götürüldüğünde ise bu saldırıyı rapor etmesi gereken sözde “doktor” da devletin terörüne ortak oldu. Sözde doktorun işkrnceyç rapor etmemesinden güç alan polisler işçileri darp etti.

TOMİS temsilcisi yaşanan saldırıyı “Hastane kontrolünde polisler direnişçileri darp ettiler. Doktor da etik kurallara uymayarak direnişçilerin kelepçesi ve polis olmadan muayene talebini reddederek polisle ortak davrandı. Muayene çıkışı doktorun tavrından güç alan polisler hastane içinde direnişçiler tekrar ters kelepçe yaparak yere yatırıp azgınca saldırdı. Çok sayıda polisin saldırdığı direnişçilerin çeşitli yerlerinde darp var. Hipokrat yeminini unutan doktor işkencenin parçası olmuştur” ifadeleriyle aktardı.

İşçilerin sürekli gözaltına alınmasına rağmen Ankara yürüyüşü sürüyor. TOMİS akşam 18.30'da Gebze Kent Meydanı'nda emek dostlarıyla birlikte yapılacak basın açıklaması gerçekleştirecek.