< Kod 29 Yürüyüşünün İkinci Gününde De Gözaltı

Sinbo'da Kod-29 ile işten atılan TOMİS üyesi Dilbent Türker ve TOMİS Temsilcisi Onur Eyidoğan Ankara yürüyüşünün ikinci gününde polis saldırdısıyla gözaltına alındı.

“16.00’da Kadıköy Rıhtımdayız” Sefaköy Metrobüs önünde polis ablukasıyla karşılaşan işçiler yürüyüşün yasaklanmasını ilişkin açıklama yaptı. Onur Eyidoğan “Sinbo direnişimizin 189.gününde Ankara yürüyüşünün de 2. Günündeyiz. Yine aynı tablo ile karşı karıyayız. Yürüyüşümüz engellenmek isteniliyor, buluşacağımız nokta polis tarafından çevrilmiş. Kaymakamlık yasakları Kod 29 kaldırılsın talebimizin önüne geçmek içindir. Bizler bu yasakları tanımayacağız. Ulaşabildiğimiz koşullarda da 16.00’da Kadıköy Rıhtım’dayız” dedi. Yürüyüşe başlayan işçilere saldıran polis gözaltına alındı.

İşçilerin yürüyüşünü kayda alan TOMİS üyesi de polis tarafından "Profesyonel kamera olmadan kayıt yapamazsın. Sen gazeteci değilsin" denilerek gözaltına almakla tehdit edilerek engellendi.

Sinbo işyeri temsilcisi Onur Kömek'ten çağrı TOMİS Sinbo işyeri temsilcisi Onur Kömek gözaltına alınan işçilere sahip çıkma çağrısı yaptı.