TOMİS'e Yürüyüş Ve Sendika İbaresi Yasakları

"Yürüyüş Kod Adı 29" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek olan TOMİS üyesi Sinbo işçisinin yürüyüşü öncesi sendika temsilcisini arayan İstanbul polisi yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti. TOMİS ise bu yasaklamanın hukuka aykırı ve keyfi olduğuna dikkat çekerek "Yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Kod 29 ile işten atılan ve Kod 29'un kaldırılması başta olmak üzere işçi sınıfına yönelik saldırılara dikkat çekmek üzere İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek olan Tüm Otomativ Ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker'in eylemi öncesi sendika temsilcisini arayan İstanbul polisi valilikten izin alınmadığı için yapılamayacağı söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan TOMİS açıklama yayınlayarak tüm emekçileri bu keyfi yasaklamaya karşı dayanışmada bulunmaya çağırdı.

 

Yürüyüş Ve Sendika İbaresi Taşıma Yasağı

İstanbul Polisi'nin 29 Ağustos'ta sendika temsilcisini arayarak yürüyüşüün “gösteri ve yürüyüşler kapsamında” olduğunu, “Valilik'ten izin alınmadığını”, bunun için “yapılamayacağını” ifade ettiğini aktaran TOMİS açıklamasında "Temsilcimizin, polisin tutumun keyfi ve yasalara aykırı olduğunu ifade etmesi üzerine ise 'valiliğin yürüyüşü yasaklayabileceği, Metrobüs'e kadar yürümemizi ve diğer mesafeyi araçla gitmemizi, sendika ibaresi olan hiçbir araç taşıyamayacağımızı' vb. ifade etiler. Bugün yine sendika temsilcimizi arayan Avcılar polisi yürüyüşü Avcılar Kaymakamı'nın yasaklayacağını ve Metrobüs'e binmemizi ifade etmiş oldu" denildi.

 

"Patronların Zorbalığına Ses Çıkarmayan Polis Haklarımızı Arayınca Karşımıza Dikiliyor"

Avcılar Kaymakamı'nın, diğer kaymakamlıkların ve valiliklerin yasaklama gibi bir karar almasının gayri meşru olduğu kadar hukuksuz bir adım olduğunu vurgulayan TOMİS açıklamasında "Bu tutum tamamen keyfidir. Sömürücü patronların ve uşak takımının her türlü baskı ve zorbalığına ses çıkarmayanlar, haklarımız ve geleceğimiz için verdiğimiz mücadelede karşımıza dikiliyorlar. Bu durum bile her türlü yasadışı, kuralsız çalışma dayatan, işçileri köleleri gören patronların korunup kollandığını gösteriyor" denildi.

 

"Yürüyüşümüzü Kararlılıkla Sürdüreceğiz"

"Bizler bu keyfi tutumlara boyun eğmeyeceğiz. Yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz" diyen TOMİS, tüm duyarlı kamuoyunu polisin bu keyfi tutumuna karşı dayanışmada bulunmaya çağırdı.

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker 31 Temmuz Cumartesi günü Sinbo fabrikası önünde saat 16.00'da yapılacak basın açıklaması sonrası "Yürüyüş:Kod Adı 29" şiarıyla Ankara yürüyüşüne başlayacak.