< Çatıya Çıkan İşçilere Tehdit

İnsanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda kalan işçiler ücretlerinin ödenmemesi üzerine işçiler çalıştıkları inşaatın çatısına çıktı. Şirket yetkilisi işçileri polisten dayak yemekle tehdit etti.

Artvin Yusufeli'inde Maksem Yapı'nın 4. etap konut inşaatında ücretleri ödenmeyen ve binanın çatısına çıkan işçiler Mustafa Çıtır ve Ali Gündüz kendilerini arayan polise ücretlerinin gasp edildiğini anlatarak, ücretlerinin ödenmesini istedi.

Artvin Yusufeli'inde Maksem Yapı'nın 4.etap konut inşaatında ücretleri ödenmeyen ve binanın çatısına çıkan işçiler Mustafa Çıtır ve Ali Gündüz kendilerini arayan polise ücretlerinin gasp edildiğini belirterek ücretleri ödeninceye kadar aşağı inmeyeceklerini söyledi.

Maksem Yapı adına işçileri yetkili olduğunu söyleyen Çetin adlı kişi işçileri polisten dayak yemekle tehdit etti.

Maksem inşaatta yetkili olarak bildikleri İnsan Kaynakları'ndan Oktay adlı kişiye ulaşmaya çalışan işçilerle şirket yetkilisi olduğunu söyleyen Çetin adlı kişi işçilere tehditte bulundu. Ücretlerinin ödenmesini isteyen işçilere "Bundan sonra sizin işinizle ben ilgileniyorum. Size bugün ödeme yapılmayacak" dedi.

Taşeron firmanın işinin durdurulduğunu hatırlatan işçilere "Biz sizi işten çıkarmadık, siz kendiniz çalışmak istemediniz", "Siz bizim işçimiz değil taşeron firma sorumlu" gibi cevaplar verdikten sonra, çatıya çıkıp eylem yapan işçilere "Ödeme zamanı 24 Ağustos'ta ödeme yapılacak o zaman alırsınız.İşçi parasını hakv ettiği kadar hak ettiği zaman alır" diyen şahıs "Çatıya çıktıysanız polisten dayağı da yersiniz" diyerek tehdit etti.

İşçiler taşeron firma kadar yüklenici firmanın da işçilerin ücretlerinden sorumlu olduğunu, ve işten çıkış verilmeden önce haber vermekle sorumlu olduklarını söyleyen Ali Gündüz'e "Mahkemeye verin o zaman ben size mahkemeye vermeyin demiyorum ki. İnin aşağıya polisle birlikte gidin adliyeye alacaklarınız için mahkemeye verin" diyerek işçileri yıllar sürecek olan hukuki sürece mahkum edeceklerini ifade etmiş oldu. İşçilerin çatıdaki bekleyişi sürüyor.