Volt Elektrik Motorları 23 İşçiyi İşten Attı


İzmir'de Volt Elektrik Motorları Fabrikası'nda 23 işçi işten atıldı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kurulu bulunan SAYA Grup’a ait Volt Elektrik Motorları fabrikasında 23 işçinin işten atıldığı belirtildi. 600 işçinin çalıştığı ifade edilen fabrikada işçilerin işten çıkarma yasaklarının bittiği tarihten itibaren işten çıkarmaların başladığı belirtildi. İşten atılan işçilerden biri, “Bir aydır ücretsiz izindeydik, 30 Haziran’da çağrılıp tazminatsız işten çıkarıldık” dedi.

15 yıl Volt Elektrik Motorları fabrikasında çalıştığını ve bir aydır ücretsiz izine çıkarıldığını aktaran işçi 30 Haziran’da ise fabrikaya çağrılarak tazminatsız işten atıldığını söyledi.

"Ücretsiz İzin Bitince Kod 49 İle İşten Atıldım"
Kendisiyle birlikte 23 işçinin işten atıldığını ve daha çok ücretsiz izinde olanların işten atıldığını belirten işçi, "Kod 49’dan tazminatsız olarak işten atıldım. Hiçbir hakkımızı alamadık. Yasaklar bitti bizi bayram öncesi kapı önüne koydular” dedi

"Üniversite Mezunları Bile İş Bulamıyor Karamsarım"
Ücretsiz izinde olduğu süre içerisinde devletten 1200 lira aldığını belirten işçi “Babam emekli, 1500 lira emekli maaşı alıyor. Evimiz inşaatta, para bitti inşaat durdu. Kiradayız. Babam 1500 lira emekli maaşıyla 830 lira kredi ödüyor. Kalan parayla yaşayacağız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek bu durumun kendisini olumsuz etkilediğini ifade ederek üniversite mezunları bile iş ararken iş bulabilmesinin güç olduğunu belirtti.

"Hakkımızı Almak İçin Birleşmekten Başka Çare Yok"
Hakkını aramak için hukuki işlemleri başlattığını da aktaran işçi haksızlığa karşı birleşmekten başka çare olmadığını söyledi.

Volt Elektrik Motorları'nın 40 ülkeye ihracat yapan ve yüksek ciroları olan firma 2006/4 sayılı “Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®’nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” çerçevesinde oluşturulmuş bir programa da dahil ve bu proje kapsamında bir çok gideri devlet desteğiyle karşılanıyor.