Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçili Köyünde uzun saatler süren elektrik kesintilerine isyan eden köylüler eylem yaparak trafonun kapısına kilit vurdu.

Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçili köylüleri günlük 10 saati bulan elektrik kesintilerine isyan etme noktasına geldi.

Çözüm bulunmasına yönelik çavalarına rağmen seslerini bir türlü duyuramadıklarını belirten köylüler eylem yaptı. Gün içinde 10 saati bulan elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını isteyen köylüler trafonun kapısına kilit vurdu..

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçili köyünde yaşayanlar, köydeki trafonun önünde toplanıp bir basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Enerji yetersizliği gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından günlerdir elektriklerinin kesildiğini; bölgeye en son 10 saat süreyle elektrik verilmediğini söyleyen köylüler, kesintileri engelleyebilmek için trafonun kapısına kilit vurdular.

 

"Biz Okul, Fabrika İstemedik Sadece Elektrik Sorununa Çözüm İstedik"

Trafo önündeki basın açıklamasında konuşan köylü, “20 yıldır bizi bununla kandırdılar. 8-10 saat Karakeçili gibi bir yerde elektrik kesiliyor. Bize kimse cevap vermiyorsa bu büyük bir ayıptır. Biz okul istemedik, fabrika istemedik. Biz sadece bu DEDAŞ’taki sorunu çözün dedik. Biz üretim yapmak istiyoruz. Bizi üretime açın. İktidarın bütün engellemelerine rağmen, inadına üreteceğiz. Hepimiz çok büyük bir kuraklık geçirdik bu sene. Bu kuyular olmasaydı şu an bir kıtlık yaşanırdı bu bölgede. Bütün zamlara rağmen yine de üretim yapmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla, devletin hiçbir desteği olmamasına rağmen. Biz günde 10 saat 5 saat kesinti kabul etmiyoruz. Muhatap da bulamıyoruz. Biz, kapıları şöyle gördüğünüz gibi kilitlemişiz. Biz gerekirse nöbet bekleriz. Açtırmayacağız. Zulme karşı direneceğiz."