< Çiğli Belediyesi İşçileri Kazandı

Kod 46 ile işten çıkarılan ve hakları gasp edilen Çiğli Belediyesi işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı. İşçilerin hepsi işe geri alınırken, maaşlarının Pazartesi ödeneceği taahhüt edildi.

İzmir'de Çiğli Belediyesi bünyesinde Çiğli Gıda A.Ş.'de çalışan ve Dev Turizm İş Sendikası üyesi işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken işçiler TİS hakları için iş bırakma eylemi yapmış ve işten atılmıştı.

Toplu sözleşme hakları gasp edildiği için iş bırakma eylemi yapan ve Kod 46 ile işten çıkarılan 74 Çiğli Belediyesi işçisi işten atılmaları üzerine Akvaryum Tesisi'nde eyleme başlamıştı.

Çiğli Gıda A.Ş. toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirdiği sendikanın yetkisiz olduğunu iddia etmişti.

17 Temmuz'da hakları gasp edilerek ve Kod 46 ile işten çıkarılan ve eyleme geçen işçilerin hepsi işe geri alınırken, maaşlarının Pazartesi ödeneceği taahhüt edildi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ise kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.