Turan Plastik Ve Asset Medikal İşçileri Hakları İçin Eylem yaptı.

Lastik İş Sendikası, Turan Plastik işçileri TİS hakları için, Asset Medikal işçileri ise Kod 29 ile işten atılan işçilerin işe iadesi talebiyle eylem yaptı.

DİSK'e bağlı Lastik İş Sendikası, İstanbul Çatalca'da bulunan Turan Plastik önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Turan Plastik'te Lastik İş Sendikası'nın yetki almasıyla TİS süreci başladı ancak patron TİS görüşmelerine yanaşmamakta ısrar ediyor.

Basın açıklamasında konuşan Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar, Turan Plastik patronunun sendikalı işçileri ve temsilciyi işten attığını, içerideki işçilere ise sendikadan istifa etmeleri için baskı uyguladığını belirtti. İşçilere mücadelelerinden vazgeçmemeleri çağrısında bulunan Onar, "İşçi mücadelesinden vazgeçmediği takdirde iyi ücreti ve sosyal hakları olacak, işveren işçiyi insan yerine koyacak. Siz anayasal hakkınızı kullanıyorsunuz. Bu yaptıklarının hesabını yargı önünde verecekler" dedi.

Turan Plastik patronuna da seslenen Onar, "İşçilerin yasal haklarına saygı gösterilmemesi suçtur. İşvereni saldırılarına son vermeye ve bir kez daha sendikamızla masaya oturmaya çağırıyoruz" dedi.

 

Asset Medikal'de Sendikalı İşçiler Kod 29 İle İşten Atıldı

Lastikİş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Asset Medikal işçileri de yaptıkları eylemle işe iadelerini istedi.

İşçilerin Kod-29'la işten atıldığını ifade eden Yasin Onar, "İşçilerin sendikal örgütlenme haklarını tanıyın. İşçiler sendikal haklarına kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. İşçileri sendikadan istifa etmeleri yönünde baskılara karşı uyaran Onar işçilerden e-devlet şifrelerini yönetime vermemelerini istedi.