< Galataport Şantiyesinde İşçilerin Tazminatları Ödendi

Galataport şantiyesinde işten atılan Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçiler, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi üzerine eylemlerini sonlandırdı.

İstanbul Karaköy'de bulunan Galataport şantiyesinde "iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini ihlal ettikleri" gerekçesiyle işten çıkarılan Dev Yapı İş Sendikası üyesi 4 inşaat işçisi 30 Haziran'da eyleme başladı.

İşten çıkarılmalarını "haklı fesih" olarak geçirilmesini isteyen işçiler kıdem, ihbar ve tazminat haklarını alarak iş sözleşmelerinin fesh edilmesini istedi. Firmanın işçilerin taleplerini kabul etmesi üzerine işçiler kıdem ve ihbar tazminatlarını alarak eylemlerine son verdi.

Dev Yapı İş Sendikası eylemi sonlandırdıklarını "Galataport Şantiyesinde Devam Eden Eylemimiz Firma Yetkilileri İle Yapılan Görüşmelerin Ardından Anlaşma İle Sonuçlanmıştır. Dayanışma Gösterenlere, Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz" paylaşımıyla duyurdu.