"İlk 500'e Girdiniz, İşçiye Ne Ettiniz?"

ASD Laminat İşçileri fabrika önünde eylemde eylem yaparak işten atmaları protesto etti.

ASD Laminat Fabrikası'nda patronlarının sendika düşmanlığı devam ediyor. İşçiler 52 işçinin sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasına karşı eylem yaptı.

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ASD Laminat Fabrikası'nda 52 işçi Ağaç İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşçiler, fabrika önünde eylem yaparak işten atma saldırılarını protesto etti.

İşçiler fabrika önünde yaptıkları eylemde, "Kurtuluş yoK Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganları atarken, "Sendika Haktır, Engellenemez", "İlk 500'e Girdiniz, İşçiye Ne Ettiniz? Bayram Geldi Demeden Kapıya İndirdiniz" ve "Bölüşürsek Tok Oluruz, Bölünürsek Yok Oluruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Düzce 1. OSB'de bulunan ASD Laminat Fabrikası'nda Türk İş Konfederasyonu'na bağlı Ağaç İş Sendikası Ocak 2017'de sendikal örgütlenme faaliyetlerine başladı. Mart 2017'de ise toplu sözleşme için gerekli yasal çoğunluğu sağladı.

Fakat sendikaya üye olan işçiler patronların baskılarıyla karşılaşmaya başladı Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş'e üye olan işçiler, patronların yaptırımlarıyla karşılaştı. Buna rağmen sendikal mücadeleye devam eden işçiler 2017 yılından bu yana sendika üyelikleri dolayısıyla işten çıkartılmaya başlandı.

Ağaç İş Sendikası'nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yaptığı yetki tespiti başvurusunun onaylanmasının ardından patronlar yetkiye itiraz ederek sendikalaşma sürecini uzattı.

Bu süre içinde ASD Laminat patronları sendika düşmanlığına devam ederek bir sefer 36 sendikalı işçiyi işten attı. İşten atma saldırısını devam ettiren patronlar 4 işçiyi daha işten attı.

Mayıs 2021'de yerel mahkeme Ağaç İş Sendikası'nın fabrikada yetkili olduğu tespit etmesine karşın, patronlar, kararı istinafa taşıyarak süreci uzattı. Kararın ardından işten atma saldırısı devam ederek işten çıkartılan işçi sayısı 52'ye ulaştı.