Limter-İş Aliağa'daki İş Cinayetini Protesto Etti

Limter-İş Sendikası, Aliağa'da yaşanan iş cinayetlerini protesto etti. İş cinayetlerinin yaşanmaması ve daha iyi koşullarda çalışabilmek için birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

DİSK'e Limter-İş Sendikası, bu sabah Tuzla ve İçmelerde Gemak tersanesi önünde Aliağa Metaş gemi söküm tersanesinde yaşanan iş cinayetini protesto etti.

Limter İş Sendikası, tersanelerde işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretleri, sigortaların gerçek ücret üzerinden yatırılması, iş güvenliği talepleri ve diğer işçi hakları için başlattığı kampanyayı tersaneler önünde işçilere seslenerek sürdürüyor.

Sendika üyeleri, bu sabah Tuzla ve İçmelerde Gemak tersanesi önünde yürüttükleri çalışmalar sırasında Aliağa Metaş gemi söküm tersanesinde yaşanan iş cinayetini protesto etti.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral'ın da katılımıyla tersane önünde açılan stantta, işçilere yönelik yapılan konuşmalarda örgütlenme ve birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

Limter İş Sendikası Genel sekreteri Hakkı Demiral, "Tersanelerde patronlar hak gasplarına devam ediyor. Yüzsüzce, kuralsızca davranıyor ve sigorta ücretlerini gerçek ücret üzerinden yatırmıyor. Hak gasplarına devam ediyor. Bu yüzdendir ki Aliağa'da bir arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti ve bir arkadaşımız komada. Hak gasplarına, insanca yaşayacak ücret için birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte olunca başarabiliriz. Yalnız değilsiniz. Limter-İş sendikasına, sizin için mücadele alanlarını terk etmeyen sınıfın sendikasına davet ediyoruz sizleri" dedi.

Demiral, işçileri tersane işçilerinin hakları için Çalışma Bakanlığı'na sunulacak taleplere ilişkin imza kampanyasına katılım çağrısı yaptı.