Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ-SEN) 1. Olağan Genel Kurulu Küçükçekmece Cennet Kültür Ve Sanat Merkezi'nde bugün gerçekleştirildi.

Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ-SEN) 1. Olağan Genel Kurulu Küçükçekmece Cennet Kültür Ve Sanat Merkezi'nde bugün yapıldı

Genel Kurulun yapıldığı salona "Dünyayı Biz Taşıyoruz Biz Durursak Dünya Durur", Dünya Emeğin Olacak", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", Birleşe Birleşe Çoğalacağız Tüm Haklarımızı Kazanacağız", "Şoförün Onuru İçin Sendikalı Ol", "Tekerin Üstündeki Her Şey Bizim", "Yaşasın Şogörleim Birliği İiçişrip Kardeşliği", "Bugünün Ve Geleceğin İçin Kataş-Sen'e Üye Ol" dövizleri sahneye ise "Sahip Olduğunuz Servet Bizden Çaldıklarınızdır" yazılı pankart asıldı. Divan için adayları önerildi. Divan Başkanlığına DİSK Emekli-Sen üyesi Tacettin Ergül, üyeliklerine Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mustafa Adnan Akyol, Sağlık Emekçisi Ülkü Başaraner seçildi.

Divan sendika genel kuruluna ilişkin giriş konuşmasının ardından şçi sınıfının kurtuluşu mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Dün trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve öncü işçi Ali Faik İnter anıldı.

Ardından gündem maddeleri oylamaya sunularak belirlendi. Yeni dönemde sendika yönetimine aday olanlar divana sunuldu. Sendika yöneticileri, delegeler ve konukların konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Sendika Genel Başkanlığı'na Şahin Başaraner'in aday gösterildiği 30 kişilik liste oya sunuldu.

Verilen arada delegeler oylarını kullanarak yeni yönetim kurulunu belirledi.

Yeni Yönetim Kurulu ise şöyle: Başkan Şahin Başaraner, Genel Sekreter Bülent Tokyürek, Mali Sekreter Metin Çoban, Örgütlenme Sekreteri Ulaş Kablan, Eğitim Sekreteri Hakan Doğan

Seçimin ardından Şahin Başaraner yeni dönemde yürütülecek çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yaparak dayanışmaya gelen sınıf dostlarına teşekkür etti.