Adana'da Enerji İşçileri İş Bıraktı

Adana'da Tes İş Sendikası'nın imzaladığı TİS'deki sefalet ücretini kabul etmeyen işçileri iş bıraktı. İşçiler, taleplerini karşılayacak sonuç alıncaya kadar çalışmayacaklarını açıkladı.

Adana'da, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes İş) Enerjisa’ya bağlı Adana Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketinde imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi'nde (TİS) ilk altı ay için yüzde 9, ikinci altı ay için yüzde 6 zamma imza attı.

Önceki gün sendika binası önünde toplanan işçiler, sendika yöneticilerinden TİS'e dair olumlu bir dönüş alamayınca sabah Toroslar EDAŞ İl Müdürlüğü önünde oturarak işe çıkmama kararı aldı.

Sözleşmeye tepki gösteren işçiler bir heyet oluşturarak, taleplerini insan kaynaklarına iletti. İşçiler Tes İş Adana Şube Başkanı Osman Güngör ve yöneticilerin işyerine gelip, TİS’in imzalanıp imzalanmadığını açıklamasını istedi.

İmzalandığı takdirde kendi taleplerini karşılayacak ek protokol talep eden işçiler sözleşme henüz imzalanmamış ise taslağın taleplerini karşılayacak şekilde yenilenmesini istiyor.

İl Müdürlüğü bahçesinde bekleyen işçiler “Başkan istifa", "Sefalet Zammına Hayır", "İşçiler Burada Başkan Nerede", "Direne Direne Kazanacağız", "Sendika Gelecek İşçiye Hesap Verecek”, "İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız", sloganları ile sendikayı protesto etti.

İşçilerin eylemi nedeniyle polis kurum içi ve çevresini ablukaya alırken, gazetecilerin çekim yapmasına izin verilmedi. İşçilerin eylemi devam ediyor.

EnerjiSa'ya bağlı enerji şirketlerinde Tes İş'in imzaladığı TİS şartlarının taleplerini karşılamadığını ve sefalet ücretine mahkum edilmeyi kabul etmediklerini belirten işçiler bir çok şehirde protesto ve iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.