Başkent EnerjiSa İşçileri İş Bıraktı

EnerjiSa’daki toplu sözleşme sürecinde şirket ve sendika işbirliğiyle sefalet ücreti dayatılan Başkent EnerjiSa işçileri iki saat iş bıraktı.

EnerjiSa işçileri şirket ile üyesi oldukları Tes İş Sendikası işbirliğiyle sefalet ücreti dayatmasına karşı iş bıraktı.

EnerjiSa ve yetkili sendika Tes İş arasında imzalanan sözleşmeye göre ikinci senenin ikinci yarısında işçi maaşları asgari ücrete denk gelecek.

Başkent EnerjiSa işçileri, iki gündür Tes İş Sendikası önünde yaptıkları eylemleri bugün Tok Sokak’taki toplanma merkezi önüne taşıdı.

Toplanma merkezinde toplanan işçiler, mesailerini yapacakları görev yerlerine dağılmadılar.

İşçileri sefalet ücretine mahkum eden sözleşmeye tepki gösteren işçiler EnerjiSa toplanma merkezi önünde açıklama yaptı. İşçilerin baskısı sonucu Tes İş 2 No’lu Şube yönetimi eyleme katıldı.

Sendika yönetimi iş bırakma süresini ve iş bırakacak işçi sayısını azaltmaya çalışırken işçiler haklarını alana kadar geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Ankara’daki merkez ilçelerin yanı sıra Polatlı, Beypazarı ve Çubuk ilçelerinde de işçiler iş bıraktı.