< Çankaya’da Patrona Ve Sendikaya Karşı İş Bırakma

Genel İş Sendikası Genel Merkezi, Maltepe, Kartal, Kadıköy'ün ardından Çankaya Belediyesi'nde de işçilerin iradesini tanımadı, işçiler eylemde.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı ÇANPAŞ’taki toplu iş sözleşmesi süreci 7’nci ayında sürerken, Genel İş Sendikası’nın Genel Merkez yönetimi, işçilerin iradesini tanımayarak SODEMSEN ile anlaşmayı imzaladı. Çankaya Belediyesi işçileri, patronla ücret maddelerinde anlaşamadığı için greve gitmeye hazırlanıyordu...

TİS’in imzalandığını haber alan işçiler, Çankaya Belediyesi içindeki avluda toplanıp sloganlarla dışarı çıktı, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, "Direne Direne Kazanacağız", "Kurtuluş Yok Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganlarıyla Sakarya Caddesi’nde toplanarak bir açıklama yaptı.

Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Hanım Akkuş günlük 175 TL brüt ücret talep ederken, 160 TL’ye imza attığını söyleyerek işçilerin taleplerinin yoksayıldığını söyledi; “Emekçileri yok saymak, işçilerin evini ocağını elinden almaktır” dedi.

Akkuş Genel İş'e çağrı yaparak, "Gelin bu yanlıştan vazgeçin. İmzaladığınızı söylediğiniz o TİS'i yırtın. Çanpaş işçilerine bir bayram hediyesi verin. Biz hazırız. İdari maddeleri ve ücretleri yeniden değerlendirmeye hazırız. Bu çağrımıza kulak verin. Çankaya Belediyemizin kadrolu, memur, belde, imar, Çanpaş, tüm emekçilerinin geçmişten bugüne onurlu yürüyüşlerini, omuz omuza devam ettireceğinden kimsenin şüphesi olmasın" diye belirtti.

Çankaya Belediyesi işçileri, Sakarya Caddesi’ndeki eylemin ardından Mühye’deki katı atık şantiyesine geçerek belediyenin buradaki çöp kamyonlarının çıkmasını engellemeye başladılar. Yaklaşık 1500 temizlik işçisi, fiili greve başlamış oldu. Dün gece de Çankaya ilçesine bağlı yerlerde çöp toplanmamıştı.