< AYEDAŞ İşçileri Düşük Zam Dayatmasını Protesto Etti

AYEDAŞ toplu sözleşme sürecinde dayatılan sefalet ücretine isyan etti. Maltepe EnerjiSA Genel Müdürlüğü önünde toplanan TES İş Sendikası üyesi işçiler, sendika ve şirketi protesto etti.

TES İŞ Sendikası üyesi AYEDAŞ işçileri, toplu sözleşmede sefalet ücreti dayatılmasına karşı Maltepe ENERJİSA Genel Müdürlüğü önünde toplanarak şirket ve sendikayı protesto etti.

Toplu sözleşmede AYEDAŞ işçilerine resmi enflasyonun altında kalan yüzde 9’luk bir zam dayatmasını işçiler kabul etmedi. Düşük zam dayatmasını kabul etmeyen işçiler, sabah saatlerinde Maltepe ENERJİSA Genel Müdürlüğü önünde protesto eylemi yaprak sık sık “Sefalet Ücreti İstemiyoruz” dedi.

ENERJİSA önünde toplanan işçilere bir açıklama Yapan Tes İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Rıdvan Uyar, “Gelinen nokta son, bir gram ileri gidemeyiz deniyor. Bugün ara bulucuya gidilecek. Bu arada görüşmelerimiz sürecek, sonuç alınmazsa yapılacak belli” dedi.

İşçiler de “Çalışmayız o zaman. Temsilcilere ne olduğunu soruyoruz, bilmiyoruz diyorlar. Kime soracağız? Geçinemiyoruz. Çoluğumuza çocuğumuza ekmek götüremiyoruz” dedi. Sendika yöneticilerine de tepki gösteren işçiler, “Biz o parayı alacağız, siz almazsanız biz alacağız. Okumacı okumaz, sayaççı sayaç değiştirmez. Kesme açma yapılmaz. Elektriğe zam yaparken bize mi sordunuz? 100 lira öderken 200 lira ödeyeceğiz” diyerek sadece elektriğe gelen zammı bile karşılayacak durumda olmadıklarını ifade ederek şirket sendika işbirliğiyle düşük zam dayatmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.