< "AGİ'lerimiz Ödenmezse Tersanenin Önünü Keseriz!"

Limter-İş Sendikası, tersane işçilerine ödenmeyen AGİ'ler için Tuzla Gemi Tersanesi önünde uyarı eylemi yaptı.

DİSK'e bağlı Limter İş Sendikası, tersane patronlarının işçilere Asgari Geçim İndiriminin (AGİ) ödenmesi talebiyle uyarı eylemi yaptı.

Tuzla Gemi önünde yapılan eylemde "Ödenmeyen AGİ'lerimiz Ödensin! Yasadışılığa, Keyfiliğe Ve Kuralsızlığa Son Verilsin" yazılı pankart açıldı.

Eylemde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, eylemlerinin taşeron şirketlerine ve tersane patronlarına karşı olduğunu söyledi. Devletin işçilere verdiği AGİ'leri patronların gasp ettiğini ifade eden Saygılı, "AGİ'ler için kadro, taşeron ayrımı yok. Patronlar AGİ'leri aylığınız içerisinde ödeniyor diyor. Yalan söylüyorlar" dedi.

İşçilere seslenen Saygılı, "Tersane patronunun karşısına çıkamıyorsunuz, çünkü işten atılmaktan korkuyorsunuz. Sizin tek güvenceniz var. Birleşmenizdir, sendikalaşmanızdır" diyerek sendikalı olma çağrısında bulundu.

Tersane patronlarını da uyaran Saygılı, "İşçi arkadaşlarımızın AGİ'leri ödenmezse önümüzdeki süreçte tıpkı 2008'de olduğu gibi bu tersanenin önünü keseceğiz" dedi.