< "Arkadaşımızın Ölümünün Arkasında Taşeron Düzeni Ve Hukuksuzluk Var!"

BEDAŞ işçileri ve Enerji-Sen üyeleri, çalışma arkadaşları İbrahim Zengin'in iş cinayetinde hayatını kaybetmesini BEDAŞ önünde eylem yaparak protesto etti.

BEDAŞ işçileri ve DİSK'e bağlı Enerji-Sen, iş cinayetinde hayatını kaybeden çalışma arkadaşları İbrahim Zengin için BEDAŞ önünde eylem yaptı.

BEDAŞ işçisi İbrahim Zengin 30 yaşında genç bir işçiydi. BEDAŞ'ın taşeronu HİPAR isimli şirkete bağlı çalışan İbrahim Zengin, trafoda çalıştığı sırada gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Daha önce Enerji-Sen üyesi olan Zengin, taşeronlaştırma yoluyla sendikasız bırakılan işçilerden biriydi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, yaptığı konuşmada başta İbrahim Zengin'in ailesi, BEDAŞ işçileri ve tüm enerji işçilerine baş sağlığı diledi. Keskin, İbrahim Zengin'i aramızdan alanın taşeron düzeni olduğunu ve daha önce BEDAŞ'ta taşeron olamayacağı yönünde mahkeme kararları olduğunu hatırlatarak buna rağmen uygulanmadığını ve BEDAŞ yönetiminin suçlu olduğunu belirtti.

İbrahim Zengin'in daha önce Enerji-Sen sendikası aracılığıyla açtığı hak arama davalarının sürdüğünü de aktaran Keskin "Enerji işçilerini ne sarı sendikaların inisiyatifine ne de patronların iki dudağı arasına bırakmayacağız" dedi.